Αρχική » Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ήλιδας

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του δήμου Ήλιδας ύψους 1.800.000 ευρώ, μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συμβουλίου που ενέκρινε ως νομότυπη την σχετική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Δήμου Ήλιδας», το οποίο χρηματοδοτείται με 1.800.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ΣΑΕ 801, του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, η σχετική απόφαση απεστάλη στο Δήμο Ήλιδας και ήδη εκλήθη ο ανάδοχος για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.  Η σύμβαση κατασκευής του έργου προβλέπεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς καμία  καθυστέρηση.

“Πανδημία και πάγωμα χρηματοδοτήσεων οδήγησαν σε καθυστερήσεις”

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε δέσμευση της  δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του αγροτικού κόσμου μέσω της βελτίωσης των υποδομών. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα που διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία εξαιτίας της πανδημίας και το επακόλουθο πάγωμα των χρηματοδοτήσεων σ’ όλη  τη χώρα ήταν τα στοιχεία εκείνα που συνετέλεσαν στην καθυστέρηση υλοποίησής του.

Παρ’ όλα αυτά, η επίμονη διεκδίκηση από το Δήμο, με πολλές και συνεχείς  επαφές και η άρτια παρουσίαση των δεδομένων  από τις Υπηρεσίες, κατέληξαν στο να κερδηθεί αυτή η γενναία χρηματοδότηση. Έτσι, σύντομα ένα έργο- ανάσα για τους πολίτες του δήμου θα πάρει σάρκα και οστά, σε όλη την έκταση του δήμου.

“Αβάσιμες κρίθηκαν οι ενστάσεις και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης”

Η σχετική έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο είναι και η ‘απάντηση’ σε όσους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα της διαδικασίας και είχαν προτρέξει να ‘ακυρώσουν’ με τις ενέργειές τους ένα τόσο σημαντικό έργο για το δήμο και τους πολίτες.

«Δεν πέτυχε τον σκοπό  του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που με προσχηματικές  αιτιάσεις προσπάθησε να καθυστερήσει το έργο για να μην προλάβουμε τον χειμώνα» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. «Η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει τη νομιμότητα της διαδικασίας, για την οποία είχε κάνει τις ενστάσεις του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Οι ενστάσεις κατέπεσαν μετά την έγκριση από το αρμόδιο κατά το νόμο ελεγκτικό όργανο, που είναι το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

“Ήταν δέσμευση που γίνεται πράξη”

Στόχος πλέον της δημοτικής αρχής είναι να διεκπεραιωθούν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες, προκειμένου οι εργασίες να εκτελεστούν ώστε να προλάβουν όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες.

«Ο αγροτικός κόσμος του Δήμου μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες, εξ αιτίας του παγώματος της οικονομίας, που προκάλεσε η πανδημία, της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Ήταν και είναι για μας προτεραιότητα η εξυπηρέτηση των αγροτών. Οφείλουμε να τους διευκολύνουμε, ώστε να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και τα νοικοκυριά τους, αποκαθιστώντας τις ζημιές και βελτιώνοντας τις υποδομές. Είναι γεγονός πως οι παρεμβάσεις αυτές καθυστέρησαν λόγω της έλλειψης κρατικών χρηματοδοτήσεων των προηγουμένων ετών. Τώρα πια, προχωράμε ταχύτατα, μεθοδικά  και με νόμιμο τρόπο στα αναγκαία έργα, έργα που είχα υποσχεθεί ο ίδιος προσωπικά. Δεν ήταν μία προεκλογική υπόσχεση, ήταν μια δέσμευση που γίνεται πράξη» τόνισε ο κ. Λυμπέρης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεκδίκηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00