Αρχική » Αντιπρόεδρος στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ο Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος

Αντιπρόεδρος στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ο Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος

από Maria Petroutsa

-Εκ νέου μέλος στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τοποθέτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Εκλογή στην θέση του Αντιπροέδρου στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για τον βουλευτή του νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος μέσω της συμμετοχής του θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει και προωθήσει θέματα που έχουν αναφορά την Ηλεία.

Μετά την συγκρότηση των Διαρκών Επιτροπών της Ολομέλειας της Βουλής, το πρωί της Τρίτης συνεδρίασε για την εκλογή προεδρείου η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που είναι αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Εσωτερικών, β) Προστασίας του Πολίτη, γ) Δικαιοσύνης, δ) Μετανάστευσης και Ασύλου, ε) Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  στ) των Υπουργών Επικρατείας και ζ) του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό.

Πρόεδρος της Επιτροπής, με 47 ψήφους υπέρ και 6 λευκά αναδείχθηκε ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αντιπρόεδρος ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με 47 ψήφους υπέρ και 6 λευκά και γραμματέας η κα Αικατερίνη Παπακώστα με 46 ψήφους υπέρ και 7 λευκά, επί συνόλου 53 ψηφισάντων.

Η ανωτέρω Επιτροπή έχει στην αρμοδιότητά της κρίσιμα Υπουργεία και αυτό συνεπάγεται ότι ο κ. Νικολακόπουλος θα διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Νομό μας και άπτονται της αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Υπουργείων.

Σημαντική συνεισφορά

Πέραν όμως της παραπάνω Επιτροπής, ο κ. Νικολακόπουλος τοποθετήθηκε εκ νέου μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδια για τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Γεγονός που αποτελεί αναγνώριση και αναδεικνύει την σημαντική συνεισφορά του κ. Νικολακόπουλου ως μέλος της εν λόγω Επιτροπής κατά την διάρκεια της πρώτης του κοινοβουλευτικής θητείας.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός έχει εισηγηθεί στην Ολομέλεια μέχρι τώρα, ως μέλος της Επιτροπής, σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με ξένες χώρες και έχει τοποθετηθεί εκτενώς για τις συμφωνίες αυτές. Και σε επίπεδο νομού όμως έχει προβεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις ενώ το επόμενο διάστημα ο ρόλος της Επιτροπής θα είναι καθοριστικός εν όψει της προμήθειας των F-35 που θα έχουν ως βάση τους την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.

Σημαντική είναι η τοποθέτηση του κ. Νικολακόπουλου ως μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00