Αρχική » Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Πελοπίου, Χελιδονίου και Καυκανιάς

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Πελοπίου, Χελιδονίου και Καυκανιάς

από Maria Petroutsa


-Πάνω από πέντε χιλιόμετρα νέων αγωγών από τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας
Σημαντικά έργα αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης βρίσκονται σε εξέλιξη από τη ΔΕΥΑ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις Κοινότητες Πελοπίου, Χελιδονίου και Καυκανιάς.


Το συνολικό μήκος των νέων δικτύων ύδρευσης και στις τρεις Κοινότητες ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα. Πιο αναλυτικά, στο Πελόπιο το μήκος του νέου δικτύου θα είναι 3.000 μέτρα, στο Χελιδόνι 1200 μέτρα και στην Καυκανιά 950 μέτρα.
Για τα έργα αυτά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε: «Από την αρχή της θητείας μας μεριμνήσαμε ως Δημοτική Αρχή μαζί με τη ΔΕΥΑ για την αντικατάσταση του παλαιού και ακατάλληλου δικτύου ύδρευσης, ώστε να έχουν οι δημότες μας ποιοτικό και υγιεινό νερό και να εκλείψουν φθορές ή βλάβες που συχνά εμφανίζονται. Η ΔΕΥΑ ολοκληρώνει αυτή την περίοδο ένα μέρος του συνολικού έργου, στις Κοινότητες Πελοπίου, Χελιδονίου και Καυκανιάς, ενώ συνολικά η αντικατάσταση και επέκταση δικτύων ύδρευσης για όλο τον Δήμο ξεπερνά τα ενενήντα χιλιόμετρα νέων σωληνώσεων! Ίσως να μην υπάρχει προηγούμενο έργων αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης σε τόσο μεγάλη κλίμακα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Θεωρούμε ότι επιτελέσαμε το χρέος μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».


Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Στα εκτελούμενα έργα αντικατάστασης και επέκτασης δικτύων ύδρευσης που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” πρέπει να συνυπολογίσουμε και αυτά που έγιναν με χρήματα της ΔΕΥΑ, όπως και αυτά που θα γίνουν από το ήδη συμβασιοποιημένο έργο των 2,2 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ειδικά το Πελόπιο θα έχει συνολικά 9.000 μέτρα νέου δικτύου ύδρευσης. Με τα έργα αυτά, διασφαλίζουμε ποιοτικό νερό, περιορίζοντας παράλληλα τις απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών. Έτσι, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, προσφέρουμε έργα χρήσιμα για τους δημότες μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00