Αρχική » Ανοίγει ο δρόμος για το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο Ολυμπίας

Ανοίγει ο δρόμος για το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο Ολυμπίας

από Άκης Χουζούρης

Υπεγράφη στα Γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε. από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Δ. Βλαστό, και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, η σύμβαση παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος, του πρώην ξενοδοχείου «Ξένιος Ζευς» στο Δήμο.

Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος αξιοποίησης του εμβληματικού κτιρίου του κορυφαίου Έλληνα αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη, το οποίο, μαζί με το Διεθνές Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας, σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί στα χρηματοδοτούμενα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση έργα, με εξασφαλισμένους πόρους.

Εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι το κτίριο αυτό, όταν αποκατασταθεί, θα δώσει στο Δήμο τη δυνατότητα διεκδίκησης, πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δομών Παιδείας προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο είναι βέβαιο πως θα ανταποκριθούν τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου, λόγω της αρχιτεκτονικής αξίας του κτιρίου αλλά και της ελκυστικότητας της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00