Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ‘ΕΡΓΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ’

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ‘ΕΡΓΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ’

από Άκης Χουζούρης

Ανοίγει ο διαγωνισμός της μελέτης

για το μεγάλο έργο στο Φράγμα Πηνειού!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ  ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το πρώτο μεγάλο βήμα για τα αναπτυξιακά έργα στο πολυσυζητημένο το τελευταίο χρονικό διάστημα  Φράγμα Πηνειού , έγινε με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για την δημοπράτηση της σχετικής μελέτης και παράλληλα την δέσμευση ποσού 3.500.000ευρώ.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε επακριβώς για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης μελέτης και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί μετά από μια μεγάλη προσπάθεια και συνεχή επικοινωνία ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε το «πράσινο φως», υπογράφοντας τη σχετική απόφαση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για την σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης μελέτης που φέρει τον τίτλο : « Μελέτες συμπληρωματικών  έργων φράγματος Πηνειού για ανακαίνιση προσβασιμότητα ασφάλιση και ανάδειξή του, και μελέτες έργων ταμίευσης άρδευσης και ύδρευσης του τ. Δήμου Ωλένης».

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος θα είναι ένας ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση της πιο συμφέρουσας και αξιόπιστης πρότασης, με Αναθέτουσα Αρχή την Δ/νση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του προαναφερόμενου Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι το έργο χαρακτηρίζεται εθνικού επιπέδου με ιδιαίτερη σημασία και για αυτό κρίθηκε άμεση η ανάγκη της εκπόνησης της μελέτης.

ΑΡΔΕΥΣΗ –  ΑΛΙΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για το μεγάλο αυτό έργο στο Φράγμα Πηνειού αντικείμενο της μελέτης θα είναι μεταξύ άλλων :

Η υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του Ταμιευτήρα και η διαχείριση του νερού, τα απαραίτητα έργα ενίσχυσης επίσης στον Ταμιευτήρα, από γειτονικές υδρολογικές λεκάνες, η εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας ελέγχου και παρακολούθησης του Φράγματος,κλπ.

Επίσης, η μελέτη θα εξετάσει την περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών, όπως και την ανάδειξή τους, την αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα με κατάλληλα αλιεύματα.

Ακόμη, την κατασκευή  νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή Μανωλάδας, την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας συντήρησης με τα νέα δεδομένα, τον έλεγχο επάρκειας των έργων προσαγωγής στις αρδευόμενες περιοχές (διώρυγες) καθώς και την κατασκευή νέων έργων άρδευσης του τ. Δήμου Ωλένης με εργασίες για λιμνοδεξαμενή και φράγματος «Βλαχαίικου».

Με τα παραπάνω, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα βάλουν την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά, θα δώσουν ώθηση και δυναμική στο Φράγμα, από την λειτουργία του οποίου προσδοκούμε ακόμη πολλά και για την ίδια την περιοχή και για τον αγροτικό τομέα αλλά και για την ευρύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια στην Ηλεία που θα γίνει πολύ πιο έντονη και ενδιαφέρουσα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00