Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΩΝ

από Άκης Χουζούρης

Ευέλικτο, σύγχρονο, αποτελεσματικό

Ασφαλιστικό Σύστημα για τους πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΦΚΑ

ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Για την δημιουργία ενός Ασφαλιστικού Συστήματος εκσυγχρονισμένου με τις αλλαγές που επιχειρούνται στον ΕΦΚΑ και στόχο την γρήγορη απονομή συντάξεων και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους,μίλησε στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος τονίζοντας παράλληλα ότι το νέο σχετικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα λύσει παθογένειες δεκαετιών.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε μάλιστα στις αρνητικές συνέπειες του Νόμου Κατρούγκαλου το 2016  λέγοντας μεταξύ άλλων : «Με τηνενοποίηση των τ. ασφαλιστικών Ταμείων, το 2016 με το λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου, εκκίνησε ένας φαύλος κύκλος προβλημάτων. Μια ατέρμονη διαδικασία χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίους κανόνες και αρχές και κυρίως χωρίς πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό του Οργανισμού. Οι παθογένειες αυτές κατέστησαν τον ΕΦΚΑ ως τον πιο προβληματικό φορέα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

Στην συνέχεια ο Ηλείος κοινοβουλευτικός έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται πλέον στην σύντομη απονομή συντάξεων παρουσιάζοντας και στοιχεία για το έργο της τελευταίας τριετίας. Ειδικότερα :

«Το 2019 εκδόθηκαν 123.000 συντάξεις, το 2020 161.000 και φτάσαμε το 2021 στις  225.000. Αντιμετωπίζοντας ένα τεράστιο οργανωτικό και διοικητικό χάος, που ταλαιπωρούσε εκατομμύρια πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι σχεδόν ένα εκατομμύριο ασφαλιστικές εκκρεμότητες που παρέλαβε το 2019, η σημερινή Κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ.  

Και το χειρότερο; Να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τραγική αυτή κατάσταση. 

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ στην απονομή συντάξεων. Με τις 225.000 να αφορούν νέες συντάξεις και τις 57.000 υποθέσεις κύριων συντάξεων του  ΟΓΑ. 

Το Υπουργείο Εργασίας για να επιταχύνει μάλιστα τις διαδικασίες και να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, θέσπισε το μέτρο της προκαταβολής εθνικής σύνταξης για όσους περιμένουν για μήνες ή και χρόνια την σύνταξη τους, δίνοντάς τους παράλληλα την δυνατότητα να μπορούν να απευθυνθούν μέσω του ΕΦΚΑ δωρεάν σε πιστοποιη