Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

από Άκης Χουζούρης

Έρχονται καλύτερες συνθήκες

με το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης!• ΤΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ

ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΚΤΗ

ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΑΝΑ…»

Εξαιρετικώς σοβαρά θέματα που απασχολούν,την τόνωση της απασχόλησης, τις δυνατότητες διεύρυνσης της αγοράς εργασίας αλλά και το σημαντικό έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης των Σχολών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ του Οργανισμού στον Πύργο, συζήτησαν σε μία ενδιαφέρουσα συνάντησή τους ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά» βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού αναμένεται να αποτελέσει σημείο ριζικής μεταρρύθμισης με στόχο την πολυπόθητη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για παρέμβαση που θα βοηθήσει περισσότερο τους μακροχρόνια ανέργους στην εξεύρεση εργασίας και θα συμβάλλει στην ουσιαστική εφαρμογή κατάρτισης προγραμμάτων για να αντιμετωπιστεί παράλληλα το πρόβλημα δεξιοτήτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και σε βασικά σημεία αυτού του νομοσχεδίου, όπως είναι η καθιέρωση του επιδόματος εργασίας, το μπόνους των 300 € για την κατάρτιση ψηφιακού ατομικού σχεδίου δράσης, για την επανεκκίνηση και τον εκσυγχρονισμό της στεγαστικής πολιτικής που θα καλύψουν ανάγκες των νέων μας κλπ.

Κριτήρια και ποιοτική εκπαίδευση

Ο Ηλείος βουλευτής, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τις αλλαγές που θα γίνουν όπως και για τους δείκτες της ανεργίας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αναβάθμισης των προγραμμάτων κατάρτισης και της σύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία και αγορά.

Όπως τονίστηκε εξ’ άλλου, και όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται σε πληθώρα ερευνών, αν και η ανεργία βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο οι επιχειρήσεις μας δυσκολεύονται ακόμη να καλύψουν θέσεις εργασίας και αυτό εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και δεξιοτήτων, πολύ περισσότερο στο χώρο της τεχνολογίας.

Στην κατεύθυνση τούτη, είναι θετικό και το μέτρο αξιολόγησης και λογοδοσίας των παρόχωνεπιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης με βασικό τον έλεγχο της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Τα κριτήρια που τίθενται για εξεύρεση εργασίας εντός 12 μηνών, τουλάχιστον για το 50% των ανέργων που καταρτίζονται, η θετική αξιολόγηση του προγράμματος στη βάση του 75% των καταρτισθέντων, η πιστοποίηση κατά 80% των ατόμων που έχουν παρακολουθήσει και περαιώσει το πρόγραμμα, θα βοηθήσει στην προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρεί το Υπουργείο και ο ΟΑΕΔ, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Άλλη διάσταση για το κτίριο του Πύργου

Σε τοπικό πλαίσιο, η συζήτηση των δύο ανδρών στράφηκε σε λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών του Οργανισμού στο Νομό μας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν τόσο ο κ. Πρωτοψάλτης όσο και ο κ. Νικολακόπουλος στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζονται τα τμήματα ΕΠΑΣ στον Πύργο.

Το κτίριο εντάχθηκε ήδη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και είναι το δεύτερο που περιλαμβάνεται μετά από εκείνο της Καβάλας σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.795.000€, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η υλοποίησή του είναι εξόχως σημαντική, αφούαναμένεται μείωση στο κόστος λειτουργίας, μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους σε ΕΠΑΣ, ΙΕΚ – ΟΑΕΔ και ΚΠΑ2 Πύργου.

Με το ίδιο έργο το συγκρότημα θα γίνει και προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, ενώ θα αποκτήσει και νέο ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Και πράσινα επαγγέλματα

Όπως έγινε γνωστό επίσης, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, στο πρόγραμμα σπουδών για τον Πύργο θα ενσωματωθούν και ειδικότητες που αφορούν στα Πράσινα Επαγγέλματα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από ομάδα Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών του ίδιου του ΟΑΕΔ και έλαβε τη δεύτερη καλύτερη αξιολόγηση σε σύνολο 28 προτάσεων που υπεβλήθησαν από φορείς του Δημοσίου για ένταξη των κτιρίων τους στην Ενεργειακή Αναβάθμιση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00