Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρέμβαση για την διασφάλιση

των συνδεδεμένων ενισχύσεων

  • Να δοθεί τέλος στην έντονη φημολογία που προκαλεί

ανησυχία στην Ηλεία για τρία βασικά προϊόντα

Παρέμβαση για το θέμα των συνδεμένων ενισχύσεων μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου έκανε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Νικολακόπουλος, αναφέρεται ειδικότερα στην έντονη φημολογία που αναπτύσσεται από την αντιπολίτευση και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους Ηλείους αγρότες.

Προσθέτει ακόμα ότι αν δεν συνεχισθούν οι συνδεδεμένες για τρία βασικά προϊόντα του Νομού μας (βιομ. τομάτα, Κορινθιακή σταφίδα και εσπεριδοειδή) που αποτελούν βασικές πηγές αγροτικού εισοδήματος, τότε αυτό θα προκαλέσει οικονομική κατάρρευση του αγροτικού τομέα.

Κατόπιν τούτου ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση των συγκεκριμένων ενισχύσεων.

ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ

Πιο συγκεκριμένη διατυπώνοντας την ερώτησή του ο κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής :

«Τα συνεχή δημοσιεύματα και η σκληρή κριτική που εξαπολύει η αντιπολίτευση, σε συνδυασμό και με την φημολογία που δεν λέει να κοπάσει, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, καθώς το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν τα ανωτέρω τρία προϊόντα στο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως θα ισχύσουν μετά το 2023, θα σημάνει αυτομάτως την οικονομική κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας στο νομό Ηλείας.

Έναν νομό που στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και που έχει δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία δύο χρόνια και από τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή καλλιέργεια της Κορινθιακής σταφίδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που είχαν αντίκτυπο στην πτώση της τιμής του προϊόντος, η παραγωγή βιομηχανικής τομάτας στηρίζει τις βιομηχανίες επεξεργασίας και μεταποίησης και τα εσπεριδοειδή αποτελούν βασικό προϊόν για πολλούς παραγωγούς του νομού.

Πρόκειται για προϊόντα που αποτελούν κινητήριο δύναμη για την τοπική οικονομία και το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και ο αντίκτυπος στο νομό αλλά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας θα είναι μεγάλος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Τα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας, της Κορινθιακής σταφίδας και των εσπεριδοειδών θα παραμείνουν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν μετά το 2023;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή των προϊόντων στο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00