Αρχική » ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”

από Άκης Χουζούρης

Έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στο νομό Ηλείας!

-Εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» για

τους δήμους Πύργου και Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και για το νομό Ηλείας εντάχθηκαν τρία ακόμη έργα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ! 

Πρόκειται για δύο έργα στον δήμο Πύργου, συνολικού προϋπολογισμού  4,3 εκατομμυρίων ευρώ και ένα ακόμη έργο στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης που αγγίζει το 1,1 εκ. ευρώ. 

Τα έργα

Ειδικότερα, για τον δήμο Πύργου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ() Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» στο μέτρο ΑΤΟ3 ΑΠΕ με προϋπολογισμό 1.550.000, 00 ευρώ και το έργο «Αστικές παρεμβάσεις ανατολικής πλευράς πόλης Πύργου» στο μέτρο ΑΤΟ6 ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ, με προϋπολογισμό 2.836.200,00 ευρώ. 

Επίσης, για τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης» στο μέτρο ΑΤΙ2 Ηλεκτροκίνηση, με προϋπολογισμό 1.167.758,84 ευρώ. 

‘Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε…’

Ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλοςχαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική αυτή την εξέλιξη, καθώς το Υπουργείο υιοθέτησε τις σχετικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί, κατανόησε την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων και η ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίησή τους. 

«Το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ έχει ως βασικό σκοπό του την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους δήμους. Μέσω του προγράμματος και των χρηματοδοτήσεων, επιτυγχάνεται η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών των ΟΤΑ, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, μετά και τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, εκτελούνται σημαντικές δράσεις, επενδύουμε στην τεχνολογία και ενισχύεται η ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης στις νέες απαιτήσεις. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ένταξη και άλλων έργων, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00