Αρχική » Ανδρέας Παπαδάκος: Θέλω μόνο να προσφέρω στον τόπο μου !

Ο υποψ. δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος μιλά για όλους και όλα

         

«Επιθυμία μου είναι να γίνει ο δήμος Ήλιδας σύγχρονος και λειτουργικός και να πρεσβεύει την εξωστρέφεια και τη συνεργασία. Να γίνει ένας πρότυπος δήμος από τον οποίο θα ξεκινήσουν οι καινοτομίες για την Ηλεία ολόκληρη, με τους πολίτες να έχουν καλύτερη καθημερινότητα, να νιώθουν ασφάλεια και όχι ανασφάλεια και αβεβαιότητα όπως συμβαίνει μέχρι τώρα…», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξή μας ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος. Άνετος και απλός όπως άλλωστε είναι και στη ζωή του, μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και μας μίλησε για όλους και για όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί. Εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει τη δημαρχία και απαντά δημόσια γιατί αποχώρησε από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας.

Κύριε Παπαδάκο, για ποιο λόγο διεκδικείτε τη δημαρχία ;

Επειδή πιστεύω ότι αυτός ο τόπος μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά. Έχει τόσες πηγές πλούτου που παραμένουν αναξιοποίητες, τόσο η Αμαλιάδα όσο και οι κοινότητες οι οποίες  ρημάζουν, το βλέπετε κι εσείς. Όλοι μιλούν για ανάπτυξη και εξέλιξη αλλά μένουν στα λόγια. Τα σκέφτηκα όλα πολύ καλά και αποφάσισα να διεκδικήσω το δήμο για να κάνω έργα ! Οι συμπολίτες μου χόρτασαν λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις, φτάνει !

Γιατί παραιτηθήκατε από αναπληρωτής δήμαρχος ;

Επειδή όσα είχαμε συμφωνήσει τότε με το δήμαρχο Ήλιδας, δεν έγινε τίποτα και όταν έπαιρνα πρωτοβουλίες προς όφελος των συμπολιτών μου, το κλίμα ήταν αρνητικό από την πλευρά του.

Όταν λοιπόν ξεκινάς με όνειρα, με διάθεση προσφοράς και αντί αυτών εισπράττεις κοροϊδία και μικροπολιτική, δεν έχω θέση σε τέτοια σχήματα. Είμαι αρκετά μεγάλος και έμπειρος για να αφήνω τους άλλους να δημιουργούν εντυπώσεις σε βάρος μου.

Ο δήμαρχος με πρόδωσε και με προδότες αχάριστους που έθιξαν την αξιοπρέπειά μου δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση.

Κύριε Παπαδάκο, από τις επαφές που έχετε τι σας λέει ο κόσμος στις κοινότητες και την Αμαλιάδα ;

Στα χωριά ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα. Ξέρετε τι είναι να μην έχουν οδική πρόσβαση, αγροτικό γιατρό, μια παιδική χαρά και νερό το 2023 ;

Ο κόσμος στις κοινότητες νιώθει παραμελημένος, ξεχασμένος και χορτασμένος με ψέματα. Τους θυμούνται μόνο προεκλογικά και προσπαθούν να τους «χρυσώσουν το χάπι» με μια αμαξιά χαλίκι και ένα κυβικό πίσσα.

Όσο για την Αμαλιάδα παλεύει να βρει το δρόμο της, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει όραμα για αυτή την πόλη. Δεν υπάρχουν αναπτυξιακά έργα, δεν υπάρχουν κίνητρα να μείνουν οι νέοι μας.

Αφού δεν τους παρέχουμε τα αυτονόητα τα παιδιά μας φεύγουν και όσο φεύγουν, τόσο ερημώνει ο τόπος. Ποιος νέος μπορεί να επενδύσει αν δεν έχει δρόμο, υγεία και τόσα άλλα που στερούμαστε ;

Τι λείπει από το δήμο Ήλιδας σήμερα ;

Τα πάντα ! Η λέξη οργάνωση του είναι άγνωστη. Δεν έχει σχεδιασμό, ασχολείται με λίγους και έχει ξεχάσει τους πολλούς. Σήμερα ο δήμος Ήλιδας είναι ένας διαλυμένος και χρεοκοπημένος δήμος και χωρίς προοπτική. Τι δεν έδωσε από το 1998 η παρούσα δημοτική αρχή που θα το δώσει τώρα ; Είχε πολύ χρόνο και αντί να δώσει λύσεις, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, είναι κοινό μυστικό, μην κοροϊδευόμαστε άλλο !

Φτάνουν πέντε χρόνια για να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε ;

Τα 5 χρόνια φτάνουν για να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν ουσιαστικά έργα και για να ωριμάσουν και να δρομολογηθούν κάποια άλλα. Για όλα απαιτείται σκληρή δουλειά και ενδιαφέρον. Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω όλα τα επιστημονικά και οικονομικά εργαλεία που προσφέρονται και αν χρειαστεί να επινοήσω και δικά μου, ώστε να γίνουν πράγματα στον τόπο μας. Άρα μια πενταετία μου φτάνει για να αλλάξει προς το καλύτερο ο δήμος Ήλιδας. 

Είναι λυπηρό να παραμένει καμένη μια λάμπα και να περνάει ένας μήνας για να αλλαχτεί ή προεκλογικά να θυμούνται να ασφαλτοστρώσουν τους δρόμους ! Αυτά επί των ημερών μας θα εξαλειφθούν.

Γιατί να σας ψηφίσει ο λαός της Ήλιδας ;

Επειδή έχω ένα δυνατό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με το οποίο η Αμαλιάδα, οι κοινότητες και τα σημεία αρχαιολογικού, πολιτιστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος θα αξιοποιηθούν στο έπακρο. Γιατί θέλω να αφήσω παρακαταθήκη στους νέους μας, γιατί οι συνεργάτες μου κι εγώ μπορούμε και θέλουμε να αλλάξουμε το δήμο, αυτό μου ζητάνε όλοι μικροί και μεγάλοι και αυτό θα κάνω ! Ξέρετε, η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια και με γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη και όρεξη. Διεκδικώ τον αληθινό ρόλο του δημάρχου και όχι απλά τη θέση και των προνομίων που ενδεχομένως αυτή του παρέχει. Ο ρόλος του δημάρχου είναι να υπηρετεί και να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου του και όχι τα συμφέροντα της δικής του τσέπης. Θα είμαι δήμαρχος για όλους και επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο μυαλό των συμπολιτών μου ως ο δήμαρχος των έργων και της εξέλιξης ολόκληρης της Ήλιδας και μάλιστα χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος για λογαριασμό του.

Δεν περιμένω τη θέση του δημάρχου για να ενισχυθώ οικονομικά. Εν κατακλείδι θέλω μόνο να προσφέρω στον τόπο μου !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00