Αρχική » Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Δημιουργούμε έναν ισχυρό πνευματικό και πολιτικό δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αναδεικνύουμε τις μεγάλες δυνατότητες της Ηλείας»

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Δημιουργούμε έναν ισχυρό πνευματικό και πολιτικό δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αναδεικνύουμε τις μεγάλες δυνατότητες της Ηλείας»

από Maria Petroutsa

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιο, αλλά και τις Δημοτικές Αρχές Δήμων της Ηλείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι στιγμές είναι ξεχωριστές και ιστορικές για την Ηλεία. Αποτέλεσε μεγάλη χαρά, που για ακόμη μία φορά βρεθήκαμε στο Φανάρι, σε αυτόν τον ιερό τόπο για την Ορθοδοξία, έναν τόπο με αιώνες ιστορίας, που ξυπνά μνήμες και μας συγκινεί όλους. Επισκεφθήκαμε, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιο, τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας & Ωλένης.

Θυμίζω, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε Επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, γεγονός που κατέστησε ακόμη εντονότερη την επιθυμία του, να συμβάλλει και να συνδράμει στην προσπάθεια διεκδίκησης σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Ηλεία. Πρόκειται για προγράμματα, όπως το είναι το MED, το NEXT MED, το HORIZON, το ADRION, καθώς και άλλα διασυνοριακά προγράμματα, μεταξύ του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, των Δήμων Πύργου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, από κοινού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

Είναι φανερό, ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία, αλλά και τη δική μας – εκ νέου – επίσκεψη στο Φανάρι, δημιουργείται ένας ισχυρός πνευματικός, θρησκευτικός και πολιτικός δεσμός, ένας δεσμός αγάπης, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται κοντά στα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία, πάνω στη βάση κρίσιμων πρωτοβουλιών που λαμβάνει, για την ανάδειξη του τόπου μας. Ενός τόπου ευλογημένου, με μεγάλες δυνατότητες και τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Αλλά και ενός τόπου που έχει βιώσει τις συνέπειες της Κλιματικής κρίσης, θέματα για τα οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, και έχει συμβάλει στην χάραξη πολιτικών, για την αντιμετώπιση αυτών των συνεπειών.

Η Ηλεία έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προόδου, κυρίως με την κατασκευή υποδομών που είναι κρίσιμες για την ανάπτυξή της, όπως ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο, αλλά ταυτόχρονα είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και σε θέματα του Περιβάλλοντος, γι’ αυτό και θέλουμε η όποια ανάπτυξη να στηρίζεται σε σωστές, ορθολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις. Έχουμε προχωρήσει πλέον σε έναν σωστό Χωροταξικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό, για να αποφύγουμε τις έντονες συνέπειες που βιώσαμε στο παρελθόν, από την Κλιματική κρίση. Ταυτόχρονα. έχουμε αναπτύξει μία πολλή σημαντική συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, και χτίζουμε μία δυνατή σχέση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Magna Graecia» με τις πόλεις της νότιας Ιταλίας, που έχουν έναν μεγάλο ιστορικό και πνευματικό δεσμό με την πατρίδα μας, την Ηλεία, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Χαιρόμαστε πραγματικά, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι όχι απλά αρωγός αλλά ενεργός συμμέτοχος σε όλη αυτήν την προσπάθεια, και είμαστε βέβαιοι ότι ανάλογη βοήθεια θα έχουμε και από την Καθολική εκκλησία, καθώς επίκειται επίσκεψή μας τον προσεχή Οκτώβριο στο Βατικανό και συνάντηση με τον Αγιώτατο Παπά Φραγκίσκο. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, και συνεχίζουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε αυτή τη βαθειά σχέση, η οποία θα έχει μόνο θετικές και ευεργετικές επιδράσεις για τον τόπο μας.

Κάνουμε τον τόπο μας «πηγή» ανάπτυξης και προόδου, και είμαι βέβαιος ότι μέσα από την διαρκή και μεθοδική δουλειά αλλά και την απαιτούμενη συνεργασία, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ακόμη πιο εντατικά. Είναι μία υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον τόπο μας, και κυρίως απέναντι στους Ηλείους!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00