Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ “ΟΨΙΜΟ ΓΑΜΟ” ΑΛΙΚΑΚΗ – ΚΑΝΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ “ΟΨΙΜΟ ΓΑΜΟ” ΑΛΙΚΑΚΗ – ΚΑΝΝΗ

από Maria Petroutsa


«Η διαφωνία μας είναι ότι εμείς είμαστε με το λαό και αυτοί με την ελίτ του Πύργου»
• Η στοιχειώδης πολιτική ηθική επιβάλλει να υποβάλλει έστω και τώρα την παραίτηση της
Η ΔΕΥΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πύργου και καθοδηγείται από την Δημοτική Αρχή. Ο εκάστοτε Πρόεδρος διορίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο και ως εκ τούτου εκφράζει την πολιτική του Δημάρχου και γενικά της παράταξης που έχει την ευθύνη διοίκησης του δήμου. Ωστόσο, ενώ η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου παραδέχεται το «ογκωδέστατο», όπως αναφέρει, έργο, προσπαθεί τεχνηέντως να το διαχωρίσει από την Δημοτική Αρχή, για προφανείς προεκλογικούς σκοπούς. Το απλό ερώτημα κάθε καλοπροαίρετου δημότη είναι: «Τώρα το θυμήθηκε;» …
Ας μιλήσουν τα γεγονότα, η στάση και οι πράξεις της λοιπόν:
Η κα Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ αναφέρθηκε σε «ξεκάθαρες ενστάσεις με τα πεπραγμένα και την τακτική του νυν Δημάρχου». Έχει δίκιο!
Η κα Πρόεδρος είχε ξεκάθαρες ενστάσεις για την φιλολαϊκή πολιτική του Δημάρχου Πύργου από την αρχή της θητείας της.
Ήταν αντίθετη με την κατάργηση του τέλους Ερυμάνθου για τους δημότες, ύψους 36 ευρώ το χρόνο. Μία κατάργηση που αποτελούσε θέση και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου από το 2019.
Ήταν αντίθετη με την νέα ρύθμιση οφειλών στην ΔΕΥΑΠ (μηδενική προκαταβολή και 50 δόσεις) με την οποία εκατοντάδες νοικοκυριά του Δήμου γλίτωσαν από διακοπή υδροδότησης.
Αντέδρασε σφοδρώς στην μείωση τελών για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου (ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Μονογονεϊκές Οικογένειες).
Διαφώνησε στην εφαρμογή συστημάτων ελέγχου διαφάνειας στην λειτουργία της ΔΕΥΑΠ. Δεν προχώρησε ούτε σε εσωτερικό, ούτε σε διαχειριστικό έλεγχο, όπως έπραξαν τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.
Και τέλος, με δική της υπαιτιότητα δεν υποβλήθηκε μελέτη για τον εκσυγχρονισμό και τηλεχειρισμό του δικτύου ύδρευσης στην πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος για έργα στον τομέα της ύδρευσης. Τότε η κα Πρόεδρος ήρθε σε μετωπική ρήξη με την Τεχνική και την Διοικητική υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ γιατί επέμενε σε αλλαγή της μελέτης. Γιατί άραγε, η κα Πρόεδρος ζητούσε επίμονα αλλαγή της μελέτης παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των Υπηρεσιών; Πειστική εξήγηση δεν έδωσε ποτέ. Μήπως θα μπορούσε να την δώσει τώρα; Τελικά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου το έργο εντάχθηκε σε επόμενη πρόσκληση Προγράμματος ΕΣΠΑ με το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης να χρηματοδοτείται με 5 εκατ. ευρώ.
Η προτροπή και η ηθική…
Η κα Αλικάκη-Τζανέτου δήλωσε επίσης πως παρατηρούσε «με προσοχή τις αντιδράσεις, το λόγο και τις ενέργειες του κ. Καννή ως αντιπολίτευση». Προφανώς θα αναφέρεται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο κ. Καννής ζητούσε επίμονα από την ίδια να παραιτηθεί από την θέση της Προέδρου στην ΔΕΥΑΠ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τώρα, η προτροπή του κ. Καννή θα γίνει πραγματικότητα, όπως επιτάσσει η ηθική.
Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας φυσικά, λόγω της μεγάλης αγάπης που έχει επιδείξει η κα Πρόεδρος για την «καρέκλα» και όσα αυτή συνεπάγεται (παχυλό μισθό, προσωπικό αυτοκίνητο ακόμη και για ιδιωτικές μετακινήσεις, δωρεάν κινητό κ.α.). Υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο, όταν ο Δήμαρχος Πύργου ζήτησε να υποβληθούν και να είναι στη διάθεση του οι παραιτήσεις των Προέδρων από όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, παραιτήθηκαν όλοι πλην της κας Ρούλας Αλικάκη-Τζανέτου.
Στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού ευχόμαστε καλή επιτυχία στην κα Αλικάκη-Τζανέτου στην νέα της «στέγη». Έστω και αργά, η κα Πρόεδρος συναντήθηκε με τους ταξικούς φίλους της. Εμείς συντασσόμαστε με τα λαϊκά στρώματα, όχι με τις ελίτ.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται για αυτές. Οι εκλογές, ως η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μετατραπούν σε αρένα ατομικών φιλοδοξιών. Είμαστε μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι…
Δεν πρόκειται να επανέλθουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00