Αρχική » ’Ακροδεξιά ρητορική και εκσυγχρονισμός δεν πάνε μαζί’’

’Ακροδεξιά ρητορική και εκσυγχρονισμός δεν πάνε μαζί’’

από Maria Petroutsa

‘Βασικά σημεία συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Mega Σαββατοκύριακο με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα

Σε σχέση με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Ακούσαμε αυτές τις ημέρες στη Βουλή μια ακροδεξιά ρητορική παραληρηματικού χαρακτήρα από τον υπουργό Επικρατείας, τον κ. Βορίδη, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τον ‘’πολυδιάστατο εκσυγχρονισμο’’ που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης.
Αλλά και ο πρωθυπουργός, στις δικές του τοποθετήσεις, απέφυγε να απαντήσει στην πρόταση-πρόκληση του Νίκου Ανδρουλάκη για αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τους οργανισμούς του δημοσίου.
Ούτε από τον υπουργό Υγείας ακούσαμε κάτι σε σχέση με την ανάγκη ενίσχυσης των περιφερειακών νοσοκομείων ή την ενίσχυση των κέντρων αποκατάστασης, όπου χιλιάδες πολίτες ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους προσωπικό «Γολγοθά».
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης και παρά τον εκσυγχρονισμό που επικαλείται, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ για το αν προτίθεται να συγχωνεύσει δύο ανεξάρτητες Αρχές, τις οποίες κατά τα φαινόμενα επιθυμεί να ελέγξει.
Ο δε κ. Βορίδης που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον «κεντρώο χώρο» εξ ονόματος του πρωθυπουργού και της ΝΔ, για το ίδιο θέμα των ανεξάρτητων Αρχών, είπε καθαρά ότι αυτές θα πρέπει να ελέγχονται.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει μία καθαρή νωπή λαϊκή εντολή για τη ΝΔ, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορεί η κυβέρνηση, από το πρώτο λεπτό, να συμπεριφέρεται με έναν τόσο αλαζονικό τρόπο, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν «δικαιούμαστε δια να ομιλούμε».

Για το μέτωπο της ακρίβειας και της στήριξης των νοικοκυριών κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε αρχικά μιλήσει, ήδη από το 2019 για μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα, κάτι που ωστόσο δεν εφάρμοσε, λέγοντας στη Βουλή πως δήθεν αυτό το μέτρο θα αποτύγχανε.
Βέβαια στην Ισπανία και την Κύπρο η εφαρμογή της μείωσης ή και του μηδενισμού του ΦΠΑ άλλα δείχνει, αφού από τότε που μείωσαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο πληθωρισμός έπεσε, κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει την ανοδική του πορεία, φτάνοντας το 12,2% τον Ιούνιο.
Το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και το έχει αποδείξει ότι όσα θεωρεί ότι είναι θετικά τα στηρίζει και όσα θεωρεί αρνητικά τα καταψηφίζει, παρουσιάζοντας ωστόσο τις δικές μας αντιπροτάσεις.
Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού το 2022 εισπράχθηκαν επιπλέον 4 δισεκ. ευρώ από τον ΦΠΑ. Και αυτά τα λεφτά βγήκαν από τις τσέπες των καταναλωτών και όχι μόνο από τις τσέπες των τουριστών, όπως θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη η κυβέρνηση.
Εν κατακλείδι, ούτε τα κόμματα ούτε ο ελληνικός λαός έγιναν πιο σοφά από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.
Και αυτό γιατί ο πυρήνας της προηγούμενης κυβέρνησης που είναι το επιτελικό κράτος, παραμένει κυρίαρχος και στη νέα κυβέρνηση παρά τα πολλά λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης τετραετίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00