Αρχική » Έτοιμη το καλοκαίρι του 2025 η μελέτη για το Φράγμα Πηνειού

Έτοιμη το καλοκαίρι του 2025 η μελέτη για το Φράγμα Πηνειού

από Maria Petroutsa

-Απάντησε στη Διονυσία Αυγερινοπούλου το υπουργείο Υποδομών

Σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του Φράγματος Πηνειού, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, κ. Σταϊκούρας, στη βουλευτή Ηλείας και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της απάντησης, τον περασμένο Δεκέμβριο ο φάκελος του διαγωνισμού διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου ύψους δαπάνες στις συμβάσεις.

Σύμφωνα με τη Διακήρυξη της σύμβασης μελέτης, η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου, δηλαδή για τον καθαρό χρόνο εκπόνησης της μελέτης, ορίζεται σε δεκαέξι (16) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι στα μέσα του καλοκαιριού του 2025 η μελέτη θα είναι ολοκληρωμένη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες εγκρίσεις και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Μετά την έγκριση των απαιτούμενων μελετών  και την πλήρη ωρίμανση, η οποία θα καθορίσει το συνολικό κόστος και το χρονοδιάγραμμα του έργου, το υπουργείο Υποδομών θα μεριμνήσει για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού των υποδομών στο Φράγμα του Πηνειού.

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση έβαλε το έργο σε προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντάς το εθνικού επιπέδου και δεσμεύοντας πόρους για τη μελετητική του ωρίμανση. Παράλληλα, σημείωσε πως η δρομολόγηση του εκσυγχρονισμού του φράγματος θα έχει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και στο περιβάλλον,  καθώς θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των Ηλείων αγροτών και θα συμβάλει στη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00