Αρχική » Ένα ακόμη βήμα τουριστικής ανάπτυξης για την Ηλεία!

Ένα ακόμη βήμα τουριστικής ανάπτυξης για την Ηλεία!

από Άκης Χουζούρης

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το διεκδικήσαμε με συντονισμένες ενέργειες, ήταν ένα δίκαιο αίτημα που τελεσφόρησε και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία”.

Με τα ανωτέρω λόγια, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, σχολίασε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την σημαντική εξέλιξη που αφορά στην χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Ουσιαστικά το Υπουργείο Υποδομών έδωσε το ‘πράσινο φως’ για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος γα τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πλέον το ‘Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης’ μπορεί να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

Συντονισμένη προσπάθεια

Ο κ. Νικολακόπουλος από το 2019, σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και τις υπηρεσίες του δήμου, είχε προχωρήσει σε σειρά επαφών για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη αλλά και σε άλλα τρία σημεία του νομού.

Από τις πρώτες συναντήσεις που είχε κάνει ως νέος βουλευτής το έτος 2019 ήταν με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για την λειτουργία των υδατοδρομίων, μεταφέροντας παράλληλα το αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο του 2019, με πρωτοβουλία του, σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη με την συμμετοχή και των Δημάρχων Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Ζαχάρως, για την προώθηση των διαδικασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Νικολακόπουλος είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στην σημασία της λειτουργίας των υδατοδρομίων κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή και μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές επαφές και συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για την προώθηση του θέματος.

Διεκδικήσεων συνέχεια…

Η χορήγηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης έρχεται να προστεθεί στις άδειες ίδρυσης που έχουν χορηγηθεί στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου και Καλαμάτας, ενώ άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί και δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα για τον νομό μας, ωστόσο η διεκδίκηση δεν σταματά εδώ αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου και στην περιοχή του Καϊάφα, καθώς σε άλλες περιοχές της Ηλείας .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00