Αρχική » Έγιναν το Σάββατο 18 Μαρτίου τα εγκαίνια Έκθεσης «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά

Έγιναν το Σάββατο 18 Μαρτίου τα εγκαίνια Έκθεσης «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά

από Maria Petroutsa

Στον όμορφο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Οι δύο καλλιτέχνες υποδέχθηκαν θερμά τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία τους.

Απλοί πολίτες, υποψήφιοι Δήμαρχοι καθώς και Βουλευτές έδωσαν το παρόν.

Το κοινό ήταν εντυπωσιασμένο με τις αιθέριες υπάρξεις που απεικονίζει στα έργα της η κυρία Βαρελά και την χρωματική πανδαισία του κυρίου Αννίνου. Δυο καλλιτέχνες που αποτελούν στολίδι πραγματικό για την περιοχή μας.

Οι επίσημοι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν απο τις εικόνες οπως:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας , κ. Χριστοδουλόπουλος

Η κυρία Κλεονίκη Γκουβίτσα, επίσης υποψήφια Δήμαρχος Ήλιδας

Ο Βουλευτής Σύριζα κ. Διονύσης Καλαματιανός.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Σύριζα, κύριος Φωτόπουλος και η κ. Κοκκαλιάρη

Η πρώην Βουλευτής Σύριζα κ. Έφη Σαλτάρη, ο κ. Καλαματιανός και ο υποψήφιος Βουλευτής Σύριζα κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Γίαννης Λυμπέρης έδωσε το παρόν, συγχαίροντας τους καλλιτέχνες.

Στην συνέχεια ειπώθηκαν δυο λόγια για τους καλλιτέχνες , με τον κ. Αννίνο να παίρνει τον λόγο και να ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του. Είπε δυο λόγια για την καλλιτεχνική του πορεία και τόνισε την καταγωγή του απο τον Πύργο Ηλείας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κυρία Βαρελά και στο ταλέντο της. Είναι η δεύτερη φορά που οι δυο καλλιτέχνες κάνουν κοινή έκθεση. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ταλέντο της κυρίας Βαρελά και τόνισε οτι είναι κυρίως αυτοδίδακτη και πολύτιμη για την περιοχή. Η κυρία Βαρελά ήταν εμφανώς συγκινημένη. Δεν μπόρεσε παρά να πει δυο λόγια και εκείνη με την σειρά της και να ευχαριστήσει τον κόσμο που την τίμησε.

Οι επισκέπτες πρόθυμοι έγραψαν μια σχετική αφιέρωση για τους δύο καλλιτέχνες

Στην εκδήλωση υπήρχε και ένας μικρός μπουφές, ώς κέρασμα στο κοινό.

Να αναφερθεί οτι το κοινό θα έχει την δυνατότητα μέχρι της 24 Μαρτίου να επισκεφθεί την έκθεση στον Πολυχώρο. Πρωινές ώρες απο τις 10:00π.μ μέχρι τη 13:00 μ.μ και τις απογευματινές ώρες 18:00 με 21:00. Επίσης μπορεί να προμηθευτεί ένα μικρό κομμάτι τέχνης του κυρίου Αννίνου, με τους μικρούς πίνακες του που πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Είναι σημαντικό ο κόσμος να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί η τέχνη πάντοτε χαρακτηρίζει την κοινωνία, είτε μικρή, είτε μεγάλη.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00