Αρχική » Άρθρο – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπαδάκο

Άρθρο – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπαδάκο

από Άκης Χουζούρης

Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Πατρίς”, της Ηλείας, φιλοξένησε το παρακάτω άρθρο – αφιέρωμα, στον Ανδρέα Παπαδάκο, Αναπληρωτή Δήμαρχο του Δήμου Ήλιδας, πρόεδρο του Τμήματος Ahepa Ilias και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Ευεργέτης με όραμα»

Γεννήθηκε στον Αμπελόκαμπο του δήμου Ήλιδας και τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στο χωριό του με τους γονείς του. Από ηλικία 15 ετών έφυγε στο Τορόντο του Καναδά όπου εκεί απέκτησε οικογένεια και περιουσία. Δεν ξέχασε ποτέ όμως την πατρίδα του.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος έχει ζήσει 55 χρόνια ως μόνιμος κάτοικος Καναδά ωστόσο πλέον επέστρεψε στην γενέτειρά του και τον περισσότερο χρόνο της ζωής του τον περνά στον τόπο του, την Αμαλιάδα και στο χωριό του, γιατί, όπως λέει και ο ίδιος εκεί χτυπάει η καρδιά του.

Σήμερα έχοντας ασχοληθεί και με τα κοινά είναι αναπληρωτής δήμαρχος του δήμου Ήλιδας, καθώς και συνιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας η δημιουργία του οποίου ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που έδωσε στην μητέρα του, λίγο πριν φύγει από την πόλη της Αμαλιάδας, εδώ και χρόνια βοηθά και στηρίζει συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη, ιδρύματα, νοσοκομεία. Μεγάλη υποστήριξη έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει και στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

«Πάντα θυμάμαι και αγαπούσα την μητέρα μου που μου είχε δώσει μια ευχή όταν έφυγα για τον Καναδά. Μου είχε πει: «παιδί μου να μην μας ξεχάσεις ποτέ, να προκόψεις στη ζωή σου και όταν προκόψεις μην ξεχάσεις τον τόπο σου. Και αυτό κάνω. Βοηθάω τον κόσμο. Και με ευχαριστεί αυτό πάρα πολύ», αναφέρει ο δωρητής Ανδρέας Παπαδάκος που τα τελευταία τρία χρόνια, έχει δαπανήσει από την προσωπική του περιουσία το ποσό του 1 περίπου εκατομμυρίου για να αγοραστεί ένας αξονικός τομογράφος και ένα ψηφιακό ακτινολογικό ιδρύοντας παράλληλα τον Σύλλογο AHEPA που έχει ως σκοπό και στόχο να βοηθά το νοσοκομείο και να παρέχεται σωστή δωρεάν περίθαλψη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00