Αρχική » Φυσικό αέριο: Νέο πλήγμα στον εφοδιασμό της Ευρώπης

Φυσικό αέριο: Νέο πλήγμα στον εφοδιασμό της Ευρώπης

από Maria Petroutsa

Παύση στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Βρετανία στην Ευρώπη μέσω βασικού αγωγού ανακοίνωσε ο διαχειριστής Interconnector, επικαλούμενος προβλήματα στον εξοπλισμό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παύση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου.

Ο συγκεκριμένος αγωγός, ο οποίος καταλήγει στο Βέλγιο, αποτελεί σημαντική δίοδο φυσικού αερίου, ιδίως μετά τη μείωση των ροών από Ρωσία. Βέβαια, οι εξαγωγές είχαν ήδη περιοριστεί από την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στη χώρα ενίσχυσαν την εγχώρια ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή σε συνδυασμό με ορισμένες εργασίες στη Νορβηγία, η οποία επίσης προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, ενδέχεται να ασκήσουν πίεση στο ευρωπαϊκό δίκτυο τις ερχόμενες ημέρες, υποχρεώνοντας το μπλοκ να αντλήσει από τα αποθέματα. Σημειώνεται πως τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ε.Ε.έχουν υψηλότερη πληρότητα σε σχέση με το σύνηθες της περιόδου, αφενός λόγω του ήπιου χειμώνα που πέρασε και της χαμηλότερης από το προσδοκώμενο ζήτησης, αφετέρου λόγω των ενισχυμένων εισαγωγών LNG.

Πηγή: https://www.moneyreview.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00