Αρχική » Το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηλείας

Το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Π.Ε. Ηλείας

από Άκης Χουζούρης

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ομάδα   1η:Λυγιά, Βαρθολομιό,  Μάχου,  Δήμητρα  &  Καλύβια  Μυρτουντίων
Ομάδα   2η:Δουνέικα

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ομάδα   3η:Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο,Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα & Άγιος Ιωάννης
Ομάδα   4η:Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Αμπελώνας, Κολύρι & Πύργος
Ομάδα   5η:Κρυονέρι,  Χελιδόνι,  Καυκανιά,  Κλαδέος,  Μάγειρα,  Πελόπιο  &  Πλάτανος

Το εντομοκτόνο σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το FORZA 10 CS with Zeon Technology (δραστική ουσία: lambdacyhalothrin) σε συνδυασμό με την ελκυστική ουσία ENTOMELA 50 SL.

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών με τις ημερομηνίες ψεκασμών, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
  2. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
  3. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
  4. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
  5. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών. 
  6. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται.
  7. Κατά τον ψεκασμό διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης, στα μισά δέντρα του λιοστασίου κανονικής πυκνότητας.

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00