Αρχική » Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

από Άκης Χουζούρης

Δομή υγείας – «στολίδι» το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών

Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη υποδέχθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών. 

Ο κ. Καρβέλης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Διονύση Κουρή, επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία των Τμημάτων και συζήτησε με το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προκήρυξη μία επιπλέον θέσης μόνιμου ιατρού

«Ζωντανέψαμε ένα κύτταρο της υγειονομικής μας δύναμης που παρέμενε επί χρόνια ανενεργό. Σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες λόγω και του μεγάλου αριθμού εργατών γης, των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των αναγκών που προκύπτουν ιδίως τους θερινούς μήνες», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Διοικητής 

της 6ης ΥΠΕ. Παράλληλα ο κ. Καρβέλης, ανακοίνωσε την προκήρυξη μιας επιπλέον θέσης μόνιμου ιατρού για αρτιότερη κάλυψη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Γ. Λέντζας: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών αναβαθμίζεται»

«Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λεχαινών είναι μια δομή υγείας-«στολίδι» για την περιοχή μας για όλο τον Δήμο μας, όπως φυσικά και το Κέντρο Υγείας Βάρδας. Σήμερα ενημερώνουμε τον κόσμο, τους πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και όλους τους πολίτες του ηλειακού Κάμπου, για τις παρεχόμενες αναβαθμισμένες υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει. Οδοντιατρικές υπηρεσίες, για τις οποίες κάποιος έπρεπε να τρέχει στο νοσοκομείο του Πύργου ή σε ιδιώτες, υπηρεσίες ακτινολογικού μηχανήματος απεικόνισης, υπάρχουν ψυχολόγοι για συνεδρίες, υπάρχει το Δίκτυο Μαιών, 

υπάρχουν ιατρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. Επίσης, έχουμε προκήρυξη για έναν γενικό οικογενειακό ιατρό. Όλα αυτά συντείνουν στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το Πολυδύναμο ΠεριφερειακόΙατρείο Λεχαινών αναβαθμίζεται, όπως αναβαθμίζονται όλες οι υγειονομικές δομές του Δήμου μας και το Κέντρο Υγείας Βάρδας. Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και με τους Βουλευτές, αλλά και με τις τοπικές αρχές θα ξεκινήσουμε προγράμματα τα οποία αφορούν την αγωγή και την προαγωγή της υγείας», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Παράλληλα, ο Γιάννης Λέντζας αναφέρθηκε στους εμβολιασμό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι εργάτες γης στη Νέα Μανολάδα που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχουν πλέον φτάσει το 700. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύντομα θα τιμήσει με εύφημη μνεία την δομή, την 6η ΥΠΕ και τον Δήμο για τους εν λόγω εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και την Δομή Φιλοξενίας στη Μυρσίνη. 

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο είναι ενεργειακής κλάσης και διαθέτει:

–         Ακτινολογικό Εργαστήριο

–         Οδοντιατρείο (Με οδοντιατρική 

έδρα)

–         Μικροβιολογικό εργαστήριο

–         Χειρουργική αίθουσα για μικροπαρεμβάσεις

Στην επίσκεψη ήταν παρόντες επίσης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Γαστούνης (στο οποίο υπάγεται το ΠΠΙ Λεχαινών) κ. Γιάννης Τασσόπουλος, οι Βουλευτές Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διονύσης Κεκάτος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστας Βαρβαρέσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λεχαινών κ. Σάκης Παναγιώταρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λεχαινών κ. Νίκος Κουλούρης. 

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και των Βουλευτών της Ηλείας. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00