Αρχική » Τελική ευθεία για αεροδρόμιο Επιταλίου

Τελική ευθεία για αεροδρόμιο Επιταλίου

από Άκης Χουζούρης

Ένα βήμα πριν την τελική έγκριση βρίσκεται η διαδικασία που αφορά την λειτουργία του Αεροδρομίου στο Επιτάλιο, αφού το μόνο που απομένει είναι το τελικός έλεγχος από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να διαπιστωθεί, αν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών.

Τη Δευτέρα ο σχετικός φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα αποδεικτικά των εργασιών, που έχουν γίνει θα κατατεθεί στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας  για τον τελικό έλεγχο, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Τα πλεονεκτήματα του αεροδρομίου του Επιταλίου έναντι των άλλων με βάσει τις εκτιμήσεις, που έχουν γίνει είναι ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει μήκος περίπου 1.050 μέτρα, δηλαδή είναι ίδιος ή και μεγαλύτερος από εκείνους της Νάξου, της Μύλου και της Αστυπάλαιας, όπου εκεί εκτελούνται εμπορικές πτήσεις.

Επίσης αποτελεί μία οικονομική λύση για τους χειριστές, αφού θα πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για καύσιμα, καθώς και για τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, συγκριτικά με άλλα αεροδρόμια καθώς και άλλα.

Πηγή:https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/teliki-eytheia-gia-aerodromio-epitalioy/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00