Αρχική » Τα περίπτερα που ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα

Τα περίπτερα που ξεχώρισαν στο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα

από Maria Petroutsa

Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα στον Δήμο Ήλιδας.

Επαγγελματίες και παραγωγοί από όλη την χώρα έδωσαν το παρόν και μας εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά με τα ξεχωριστά τους προϊόντα.

Οι υπάλληλοι και οι εθελοντές του Δήμου δούλευαν ακούραστα με χαμόγελο για να εξυπηρετήσουν όλους τους επισκέπτες προσφέροντας ένα φιλόξενο περιβάλλον σε όλους. Σε συνεργασία με την Λέσχη Μαγείρων Πάτρας πρόσφεραν φαγητό στο κοινό με ιδιαίτερες γεύσεις. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Γιώργος Κράλλης και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν συνεχώς παρόντες πρόθυμοι να λύσουν απορίες και να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Η υπεύθυνη των πολιτιστικών Μάγδα Χριστοδουλοπούλου βοηθούσε επίσης ακούραστα και συνέβαλε στην προώθηση των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανασόπουλος μας παρουσίασε κομμάτι της δικής του παραγωγής με τα φυτώρια Αμπέλου.

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος με την εταιρεία του BIOLIS και τα ξεχωριστά του προϊόντα.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Δήμητρα Χατζή φρόντιζε και την παραμικρή λεπτομέρεια καθ΄ όλη την διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα τελευταίας γενιάς είχαν φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο και παρουσιάστηκαν στο κοινό μέσα στην μεγάλη έκταση του γηπέδου εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, για τις τεχνολογικές καινοτομίες  πάνω στον αγροτικό τομέα.

Μέλια και τυριά από την περιοχή μας μέχρι την μακρινή Κρήτη και τα Άγραφα, τοπικά  ζυμαρικά, παραδοσιακά Μανιάτικα προϊόντα, σαπούνια, θεραπευτικές κρέμες από την Θεσσαλονίκη, κρασιά και ξηροί καρποί, ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

 Ο επιχειρηματίας κ. Αλεξόπουλος από τα Φάρσαλα με τον διάσημο Χαλβά Φαρσάλων. Ο κ. Αλεξόπουλος έχει τολμήσει και έχει προσθέσει παραλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή του χαλβά και έχει προσθέσει φύλλο και σοκολάτα. Ο κ. Αλεξόπουλος έχει λάβει και άλλες χρονιές μέρος στο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα και λαμβάνει πάντα τις καλύτερες κρητικές με σημαντικές βραβεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Οι διάσημοι Κρητικοί μας από τα Χανιά και τα Λευκά Όρη. Παραδοσιακά Κρητικά τυριά , μέλι και δυνατή ρακί σκέτη ή με μέλι, εντυπωσίασαν τους επισκέπτες με τα νόστιμα κεράσματα τους. Δεύτερη χρονιά που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και ευχόμαστε να τους βλέπουμε για αρκετές χρονιές ακόμα.

Τα  χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά ¨Ήλις¨ που φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι στο Θολό Ηλείας και παντρεύουν ιδιαίτερες γεύσεις, όπως ζυμαρικά με ντομάτα και ρίγανη, μελάνι σουπιάς,  μανιτάρι, σαφράν, κουρκουμά κτλ.

Οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες με την εταιρεία τους Μελισσόκηπος. Η εταιρεία διαθέτει θεραπευτικές κηραλοιφές με διάφορα αρώματα, νόστιμες κρέμες με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ταχίνι, χαρούπι και μέλι. Ξεχωριστό ξυδόμελο για σαλάτες και ιδιαίτερα πιάτα. Μια επιχείρηση που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και online.

Η δική μας κ. Θάλεια από τον Σύλλογο Αστρινιά με τα διάσημα γλυκά κουταλιού της. Κάστανο, μελιτζανάκι και σύκο ξεχωρίζουν!

Ο παραγωγός καφέ από την Ανδραβίδα Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, με το ξεχωριστό του χαρμάνι για Ελληνικό καφέ με την ονομασία Αντέτι και τον δυνατό του Espresso KOFFEA. Διαθέτει τα προϊόντα του για επιχειρήσεις και επιδιώκει να ξεχωρίσει και να κατακτήσει μια θέση στην Ελληνική αγορά ισάξια με μεγάλες εταιρείες καφέ.

Η εταιρεία ¨Άριστον¨ του κ. Άγγελου Δούκα από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Μοναδικά σιρόπια για σαλάτες που παντρεύουν τις γεύσεις του βαλσάμικου, με ουίσκι, κεράσι, ρόδι, μήλο,σύκο, μύρτιλο, φράουλα, σφένδαμο. Ελαιόλαδο με λάδι τρούφας, κάνναβης, σαγκουίνι, πορτοκάλι λεμόνι, βασιλικο, σκόρδο, ρίγανη, τσίλι, σοκολάτα και διάφορες άλλες καινοτόμες γεύσεις, οι οποίες είναι ιδανικές για επαγγελματίες σεφ αλλά και όσους έχουν αγάπη για την μαγειρική.

Όλες οι επιχειρήσεις είχαν κάτι το ξεχωριστό αλλά το περίπτερο που πραγματικά μας συγκίνησε και έκανε την διαφορά ήταν τα προϊόντα από τα Σωφρονιστικά ιδρύματα των αγροτικών φυλακών της Χαλκιδικής, Αγιάς Χανίων, Νέων Κασσαβέτειας , Τύρινθα Αργολίδος και Κασσάνδρας. Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για την ομαλή επανένταξη των έγκλειστων στις αγροτικές φυλακές προσφέροντας τους εκπαίδευση, μεταφορά βασικής τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων και ταυτόχρονα την διασφάλιση μια ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, με ισορροπημένη φροντίδα για το περιβάλλον και την ποιότητα των προϊόντων.Οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αγροτικές δουλειές και παράγουν ντόπια προϊόντα τα οποία τροφοδοτούν όλα τα Σωφρονιστικά καταστήματα τις Ελλάδας, νοσοκομεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η παραγωγή τους περιλαμβάνει ελαιόλαδο, τσάι, μαρμελάδες, φρυγανιές, κέικ, παξιμάδια και αυγά. Οι υπεύθυνοι που εργάζονται στα σωφρονιστικά Ιδρύματα φρόντισαν να ενημερώσουν τον κόσμο και μετά από συζητήσεις με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ενδέχεται να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος περιηγήθηκε επίσης στα περίπτερα της έκθεσης δοκίμασε τα προϊόντα των παραγωγών, συνομίλησε με τον κόσμο και δέχτηκε feedback για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Εμείς ευχόμαστε κάθε χρόνο να μεγαλώνει σαν θεσμός και να εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερους επιχειρηματίες και παραγωγούς και το κοινό να γνωρίζει ιδιαίτερα προϊόντα και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομία της χώρας μελλοντικά.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00