Αρχική » Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ «αγκάλιασαν» το βιβλίο

Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ «αγκάλιασαν» το βιβλίο

από Άκης Χουζούρης

για την ιστορία του 1821

*Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας  και ΠολιτισμούΘεόδωρος Λάμπρος μοίρασε το βιβλίο του Δήμου για την Επανάσταση του 1821 και μίλησε στα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» 

Με στόχο τα παιδιά να μάθουν και να αγαπήσουν την τοπική ιστορία ο Δήμος Πύργου παρέδωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου αντίτυπα της επίσης έκδοσης για την Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία στο ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος».

  Τα βιβλία παρέδωσε στους υπεύθυνους της δομής κ.κ Ερμίνα Ζανταρίδου και Γιάννη Κολοβό ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παιδιά της Δομής για το βιβλίο που αφορά την Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να υπογράψει τα βιβλία τους.

Θεόδωρος Λάμπρος:  

«Τα παιδιά αυτά είναι αξιαγάπητα 

και χρειάζονται μόνο αγάπη»

Για την επίσκεψη του στο ΚΔΑΠμεΑ«Ηλίανθος» ο Θεόδωρος Λάμπρος τόνισε το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δραστηριοτήτων που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί – επιστήμονες της δομής απέναντι στα ΑμεΑ όπου έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

 Όπως τόνισε «κατά την διάρκεια της συνομιλίας μου με τα παιδιά για το βιβλίο που αφορά την πρώτη επίσημη έκδοση του Δήμου για την Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία – αντίτυπα του οποίου παρέδωσα στην Διεύθυνση της δομής αλλά και στα ίδια τα παιδιά, διέκρινα την αγάπη τους για την τοπική ιστορία αφού έκαναν πολλές ερωτήσεις ώστε να μάθουν περισσότερα πράγματα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο του 1821 στην Ηλεία.  Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας και συγχαίρω τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς της Δομής για το έργο που προσφέρουν σε αυτά».

 Με την σειρά τους οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» κ.κ. Ερμίνα Ζανταρίδου και Γιάννης Κολοβός ευχαρίστησαν τον Θεόδωρο Λάμπρο για την ευγενική προσφορά του Δήμου να δωρίσει αντίτυπα του βιβλίου στα παιδιά του ΚΔΑΠ τονίζοντας ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και θα πρέπει να συνεχιστούν με ανάλογες δράσεις στο μέλλον».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00