Αρχική » Σύσκεψη με Λιβάνιο για διεκδικούμενες «ιερές» εκτάσεις

Προς επίλυση βαίνει η μεγάλη εκκρεμότητα ιδιοκτησίας αγροτικών γαιών από αγρότες των Τοπικών Κοινοτήτων, Κουτσοχέρας, Χειμαδιού και Περιστερίου, που έχει βάλει σε κίνδυνο το εισόδημα και όχι μόνο εκατοντάδων κατοίκων των περιοχών αυτών.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο και την Εκκλησιαστική περιουσία, παρευρέθη ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τους Βουλευτές ΝΔ Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και τον βουλευτή ΚΚΕ Αχαΐας Νίκο Καραθανασόπουλο.

Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κουτσοχέρας, Χειμαδιού και Περιστερίου, ο πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Η. Θανάσης Βομπίρης και κάτοικοι των ανωτέρω κοινοτήτων. Επιπλέον στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε ότι το ίδιο πρωί νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και του έθεσε το ίδιο θέμα. Πρέπει να σημειωθεί πως από πλευράς του Αρχιεπισκόπου υπήρξε θερμή υποδοχή, ενώ στη φιλική συζήτηση που ακολούθησε ο δήμαρχος Πύργου διαπίστωσε ένα ευνοϊκό κλίμα επίλυσης του προβλήματος

Στην σύσκεψη πάντως μίλησαν για νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος με τους βουλευτές Ηλείας, θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δηλαδή, τα έγγραφα των νόμιμων αποζημιώσεων των αγροτών, των ενισχύσεων που λαμβάνουν, των τίτλων, των προγραμμάτων νέων αγροτών, των αποζημιώσεων για την εκτέλεση δημοσίων έργων κ.α. σχετικά.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/syskepsi-me-livanio-gia-diekdikoymenes-ieres-ektaseis/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00