Αρχική » Σύσκεψη για λειτουργία Λαϊκών Αγορών

Σύσκεψη για λειτουργία Λαϊκών Αγορών

από Άκης Χουζούρης

   Θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, συζητήθηκαν στην σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Αριστομένη Μανιάτη και τον Προϊστάμενο του Τμ. Εμπορίου της Π.Ε Ηλείας Αντώνη Μπέλλο, σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

   Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, από την 1η Ιουνίου 2022, οι μέχρι πρότινος αρμοδιότητες των Δήμων για την έκδοση, ανανέωση και μεταβίβαση των αδειών των παραγωγών και των εμπόρων, έχουν μεταφερθεί στις Περιφέρειες. Η αλλαγή αυτή, όπως επισημάνθηκε από τους κ.κ Μανιάτη και Μπέλλο στον κ. Γιαννόπουλο, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς παλιότερα οι αρμοδιότητες έκδοσης αδειών και ελέγχου ήταν μοιρασμένες στους δυο φορείς. Πλέον, σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών αλλά και το Πλανόδιο Εμπόριο, επεξεργάζονται από έναν φορέα, εν προκειμένω από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τις διαδικασίες διεκπεραίωσης.  

   Ο κ. Γιαννόπουλος, ζήτησε και έλαβε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την διεκπεραίωση των αιτήσεων (για εκδόσεις νέων αδειών, ανανεώσεις ή μεταβιβάσεις) από την 1η Ιουνίου. Αναλυτικά από τις 130 αιτήσεις που έχει υποβληθεί, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί οι 90, και οι υπόλοιπες 40 βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και των υπολοίπων 170 περίπου εμπόρων-παραγωγών, από τους 300 συνολικά που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Π.Ε Ηλείας. Αριθμοί, οι οποίοι, όπως σημείωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αντικατοπτρίζουν την καλή προσπάθεια που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας, οι οποίες παρά την υποστελέχωση και τον φόρτο εργασίας, έχουν προχωρήσει σημαντικά. Συνεχάρη στελέχη και εργαζόμενους για τα αποτελέσματα, καλώντας τους ταυτόχρονα να συνεχίσουν την καλή προσπάθεια εξυπηρέτησης των επαγγελματιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00