Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας: Αποκλείουν την Ηλεία από το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας: Αποκλείουν την Ηλεία από το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο

από Άκης Χουζούρης

Νέος εμπαιγμός της ΝΔ για τους πολίτες της Ηλείας. Σχεδιάζουν, λέει, την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας – Πύργου. Ποιας γραμμής;

Της κατεστραμμένης και λεηλατημένης στενής μετρικής γραμμής, αυτής που κατασκευάστηκε το 1890. Το όραμά τους είναι η επιστροφή της Ηλείας στον 19ο αιώνα! Έχουν μάλιστα το θράσος να το ονομάζουν αυτό αναβάθμιση.

Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να αποκλείουν την Ηλεία από το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα φτάνει μόνο μέχρι την Πάτρα και θα σταματάει εκεί. Για άλλη μια φορά η ΝΔ αντιμετωπίζει την Ηλεία ως τον φτωχό συγγενή που της αρκούν τα ψίχουλα.

Υπενθυμίζουμε, διότι είναι πολλοί αυτοί που ξεχνούν, ότι στη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε τη μελέτη για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Ηλείας με την κατασκευή νέας σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής κανονικού εύρους.

Η μελέτη μάλιστα παρουσιάστηκε δημόσια στον Πύργο το 2017, οπότε το έργο είναι απόλυτα ώριμο προς υλοποίηση. Η κυβέρνηση έχει, όμως, άλλες προτεραιότητες. Δεν μπορεί να διαθέσει 300 εκατομμύρια ευρώ για ένα πραγματικό έργο ανάπτυξης.

Προτιμάει να σκορπάει το δημόσιο χρήμα σε κολλητούς με απευθείας αναθέσεις, που μέσα σε τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πραγματικό πλιάτσικο με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Θα ήταν πλεονασμός να επισημάνουμε ότι και σε αυτό το θέμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και οι Ηλείοι Αντιπεριφερειάρχες παραμένουν σιωπηλοί. Είναι πια κοινός τόπος ότι δεν έχουμε να κάνουμε με εκπροσώπους των πολιτών της Ηλείας αλλά μάλλον με κυβερνητικούς εκπροσώπους!

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00