Αρχική » Συνεργασία του Γιάννη Λυμπέρη με το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ για θέματα πολιτικής Υγείας

Συνεργασία του Γιάννη Λυμπέρη με το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ για θέματα πολιτικής Υγείας

από Άκης Χουζούρης

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης επισκέφθηκε σήμερα στην Αθήνα το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα πολιτικής Υγείας και τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτά. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, στην οποία προεδρεύει ο Γιάννης Λυμπέρης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της εισήγησης στην Επιτροπή, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά δια ζώσης μετά την πανδημία.

Ο Δήμαρχος ‘Ήλιδας έθεσε το ζήτημα της καλύτερης δυνατής σύμπραξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους σε θέματα:

  • πρόληψης
  • πρωτοβάθμιας φροντίδας
  • πολιτικών Δημόσιας Υγείας

Εξάλλου, συζητήθηκε το επίκαιρο θέμα της έκτακτης συμμετοχής των Δήμων σχετικά με την προμήθεια rapid test για Covid 19 για τα σχολεία. Παρότι οι Δήμοι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με τις μάσκες το θέμα θα απασχολήσει  και την επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, στην οποία ο Γιάννης Λυμπέρης συμμετέχει ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα».

Παράλληλα, με την επίσκεψη στην Αθήνα,  ο κ. Λυμπέρης είχε την ευκαιρία να κάνει σημαντικές συναντήσεις με διοικητικούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για θέματα του Δήμου.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00