Αρχική » Συνεδρίασε εκτάκτως το ΤΕΣΣΟΠ του Δήμου Πύργου- Σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΤΕΣΣΟΠ του Δήμου Πύργου- Σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

από Maria Petroutsa

Σε ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μετά από σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής για την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Πέμπτης (20/06/24) όπου συζητήθηκαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με την συνέχιση του καθαρισμού της πυκνής βλάστησης όπου υπάρχει, την εντατικοποίηση της φύλαξης των δασικών περιοχών, την ενίσχυση των παροχών νερού στις περιοχές που έχουν πρόβλημα και φυσικά την διάθεση μέσων (υδροφόρες) για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου εκδήλωσης φωτιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη θέσει σε κινητοποίηση τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδος αφού στο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς αναφέρονται για την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο επίπεδο 4 και για το Σάββατο 22 του μηνός στο επίπεδο 3.

Οι ενέργειες που προβλέπονται είναι οι εξής:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00