Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΦΕΕΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΦΕΕΗ

από Άκης Χουζούρης

Συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου

*Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών

απλοποιεί και βελτιώνει

τις παρεχόμενες υπηρεσίες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν προωθηθεί από την κυβέρνηση για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με το νέο προεδρείο της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηλείας (ΕΛΦΕΕΗ). 

Η συνάντηση με τον Ηλείο κοινοβουλευτικό έγινε στα γραφεία της ΕΛΦΕΕΗ, στο πλαίσιο των επαφών ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει η Ένωση για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου, και από την πλευρά της Ένωσης συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. ΑλέξιοςΝταουλάρης, ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Πουλακίδας, ο γραμματέας κ. Γεώργιος Λαλιώτης, η ταμίας κα Ευγενία Γιαμπαστή και το μέλος κ. Χρήστος Λαγός. 

Εκ των βασικών ζητημάτων που τέθηκαν είναι η ανάγκη ενίσχυσης των υποστελεχωμένων υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας και των αντίστοιχων καταστημάτων ΕΦΚΑ, προκειμένου να μπορέσουν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο εργασιών, σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό τους, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και οι λογιστές- φοροτεχνικοί. 

Εκσυγχρονισμός στις συναλλαγές

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την σημασία της ψηφιοποίησης των συστημάτων και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι οποίες παρουσιάζουν τεράστια αύξηση την τελευταία διετία, γεγονός που συμβάλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την διευκόλυνση των συναλλασσομένων με τις υπηρεσίες. 

Επιπλέον, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός ενημέρωσε για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και την νέα στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας για την ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και την ενεργοποίηση της τηλεφωνικής κλήσης 1555 όπου μπορούν να καλούν οι πολίτες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία με τις επισκέψεις στα καταστήματα. 

Από την πλευρά τους τα μέλη της Ένωσης τόνισαν και την ανάγκη να γίνουν πιο γρήγορες οι διαδικασίες και στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, αναφορικά με την ενεργοποίηση των προγραμμάτων και την καταβολή πληρωμών. 

Επίσης, έθεσαν την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση στο ζήτημα της κάλυψης (λόγω ανωτέρας βίας) των λογιστών- φοροτεχνικών, σε περίπτωση που αποδεδειγμένα ασθενούν και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις των πελατών τους, ειδικά όταν πρόκειται για καταληκτικές ημερομηνίες. 

Μεταξύ των αιτημάτων που τέθηκαν από την Ένωση είναι και η διασφάλιση του επαγγέλματός τους, προκειμένου να μην ασχολούνται με το αντικείμενό τους μη πιστοποιημένοι λογιστές, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στον κλάδο όσο και στους πολίτες. 

Ο κ. Νικολακόπουλος θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το προεδρείο της ΕΛΦΕΕΗ και σε στενή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00