Αρχική » Συνάντηση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Συνάντηση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

από Άκης Χουζούρης

με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα

Οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η περαιτέρω ανάπτυξη επιχειρηματικών ανταλλαγών στον τομέα της αγροδιατροφής, όπως είναι το ελαιόλαδο και το κρασί, συζητήθηκαν στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, μεταξύ της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Βουλευτού Ν. Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Δ. Θ. Αυγερινοπούλου, με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κ. Xiao Junzheng.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της κ. Αυγερινοπούλου, έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα της εκπαίδευσης, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και του πνεύματος του Ολυμπισμού. Η Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τον Πρέσβη για την επικείμενη ίδρυση από το Υπουργείο Παιδείας Κέντρου Διεθνών  Ακαδημαϊκών Σπουδών, το οποίο θα έχει προγράμματα Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων στην Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Σπάρτη, και ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Πρέσβη για την πρόσκληση συνεργαζόμενων κινεζικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Οι δύο συνομιλητές αναφέρθηκαν στις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών με ιδιαίτερη έμφαση στον Ολυμπισμό, καθώς και στην επέτειο των 50 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους και δεσμευόμενοι για εντατικοποίηση των συνεργασιών σε όλους τους τομείς.

Η Πρόεδρος προσκάλεσε στη χώρα μας τα 44 παιδιά από την Κίνα που τραγούδησαν στα ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 στο Πεκίνο, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να μυηθούν στην ελληνική εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Τέλος, η Πρόεδρος, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, προσέφερε ως δώρο στον Πρέσβη μια κασετίνα 2 ορειχάλκινων νομισμάτων με τη μορφή του Ελ. Βενιζέλου και του Θωρηκτού Αβέρωφ αντίστοιχα, που εκδόθηκαν με την ευκαιρία του εορτασμού από την Βουλή των Ελλήνων των 90 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ ο Πρέσβης δώρισε στην Πρόεδρο αναμνηστικά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 στο Πεκίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00