Αρχική » Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ. Μπουντουβή, για το Κέντρο Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ. Μπουντουβή, για το Κέντρο Ακαδημαϊκών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

από Άκης Χουζούρης

Με πλούσια θεματολογία και ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Πρόεδρο της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανδρέα Μπουντουβή.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησής τους αποτέλεσε η πρόταση της κυρίας Αυγερινοπούλου για σύσταση Κέντρου Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, την οποία ο κ. Μπουντουβής στηρίζει και έχει ήδη εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε αυτό το εγχείρημα.

Η κα Αυγερινοπούλου ζήτησε, ακόμη, την συνδρομή του σε σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα της Ηλείας, απ’ την οποία έλκει την καταγωγή του, όπως για την επίλυση του σημαντικού περιβαλλοντικού ζητήματος του Ποτοκίου με την αρωγή και την τεχνογνωσία του Πολυτεχνείου.

Συζήτησαν, τέλος, την εδραίωση συστηματικής συνεργασίας των Πολυτεχνικών Σχολών με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την υποστήριξη του έργού της σε θέματα νέων τεχνολογιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, αλλά και σε ενεργειακά ζητήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00