Αρχική » Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Κωτσιόπουλο και Θεμιστοκλέους για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας, τη δημιουργία Ογκολογικής μονάδας στην Αμαλιάδα και το πρόγραμμα «Brain Gain στην Υγεία»

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Κωτσιόπουλο και Θεμιστοκλέους για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας, τη δημιουργία Ογκολογικής μονάδας στην Αμαλιάδα και το πρόγραμμα «Brain Gain στην Υγεία»

από Άκης Χουζούρης

Με το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. ΙωάννηΚωτσιόπουλο, και το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Ηλείας, τη δημιουργία ογκολογικής μονάδας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, την ενίσχυση της λειτουργίας του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών, αλλά και την περαιτέρω επεξεργασία της προτάσεώς της για το «BrainGain στην Υγεία».

Στη συνάντησή της με τον κ. Κωτσιόπουλο η κα Βουλευτής έθεσε στο «τραπέζι» την ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας, την προκήρυξη νέων ειδικοτήτων, όπως πνευμονολόγων, ενώ ειδικότερο αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η δημιουργία ογκολογικής μονάδας θεραπείας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Επί του θέματος αυτού, η κα Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη να λειτουργήσουν εξειδικευμένες μονάδες για την παροχή φροντίδας στους ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μια πρόταση, η οποία χαίρει ευρείαςστήριξης από σημαντικούς παράγοντες του Νομού, προεξέχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείαςκαι Ωλένης, κ.κ. Γερμανού.

Η κα Αυγερινοπούλου συνομίλησε με τον κ. Κωτσιόπουλο και για το πρόγραμμα επιστροφής των Ελλήνων γιατρών από το εξωτερικό (το «brain gain» στην Υγεία) με κίνητρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες, πρόταση, την οποία είχε υποβάλλει η κα Βουλευτής στην Ηγεσία του Υπουργείου και την είχε αποδεχθεί ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικού νομοσχεδίου. Προχώρησαν στην περαιτέρω επεξεργασία του προγράμματος, ενώ θα ακολουθήσει και επόμενη συνάντηση με φορείς στις 4 Απριλίου.

Στην συνάντησή της με τον κ. Θεμιστοκλέους, η κα Αυγερινοπούλου επανέφερε την ανάγκη στελέχωσης και κτιριακής ενίσχυσης των ιατρικών κέντρων της Ηλείας, καθώς και την επίλυση των ζητημάτων σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής. Ο κ. Γενικός ενημέρωσε την κα Βουλευτή ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης των κέντρων υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00