Αρχική » Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη-Δ. Αυγερινοπούλου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη-Δ. Αυγερινοπούλου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

από Maria Petroutsa


-Μονάδα ημερήσιας φροντίδας ογκολογικών ασθενών και Hospice στην Ηλεία

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ηλεία απασχόλησε την συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη, 16 Μάϊου, η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στο γραφείο του Υπουργού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του τομέα της υγείας στην Ηλεία σε επίπεδο υποδομών αλλά και προσωπικού και στις τρεις Νοσηλευτικές Μονάδας και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας στην Ηλεία μονάδας ημερήσιας φροντίδας και ανακούφισης ογκολογικών ασθενών, με στόχο να παρέχει φροντίδα σε δεκάδες ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο η Ηλεία Βουλευτής επιδιώκει συστηματικά και ανταποκρίνεται και στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας, η ποιότητα ζωής των οποίων θα αναβαθμιστεί με την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών και την στήριξη τόσο των ίδιων των ασθενών όσο και των οικείων τους.
Στο ίδιο πλαίσιο, εξετάστηκε και η δυνατότητα δημιουργίας Hospice, δηλαδή ξενώνα που θα παρέχει φροντίδα σε ασθενείς, στο πλαίσιο των στρατηγικών που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας. Πρόκειται για ιατρικά διαχειριζόμενο πρόγραμμα υπηρεσιών, με αρχές και κανόνες λειτουργίας, που θα εξασφαλίζουν στους ασθενείς την απαιτούμενη φροντίδας κι στήριξη.
Η Ηλεία Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την άμεση, θετική του ανταπόκριση στο μείζον θέμα της στήριξης των ογκολογικών ασθενών, ενώ συμφωνήθηκε, ο κ. Γεωργιάδης να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Ηλεία, ώστε να εξετασθεί συνολικά η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.
.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00