Αρχική » Συμβούλιο της Ευρώπης: «Να σταματήσουν τα βάσανα των ανθρώπων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας»

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Να σταματήσουν τα βάσανα των ανθρώπων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας»

από Άκης Χουζούρης

Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, κάλεσε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας και να επιτραπεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και στα μέσα ενημέρωσης να έχουν «πλήρη πρόσβαση» στην περιοχή των συνόρων.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εκτονώσουμε» την κατάσταση, είπε η Μιγιάτοβιτς, τονίζοντας ότι «ο στόχος είναι να εκτονώσουμε την κατάσταση».

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε τι συμβαίνει στα ευρωπαϊκά σύνορα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση», είπε η Επίτροπος από το Μιχάλοβο, μια μικρή πολωνική πόλη κοντά στα σύνορα.

Η πρόσβαση στην περιοχή κοντά στα σύνορα έχει αποκλειστεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης βάσει των πολωνικών κανόνων κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο σε απάντηση στον πρωτοφανή για τη χώρα εισροή μεταναστών.

«Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μπορούμε όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνει η Λευκορωσία και ο τρόπος που μεταχειρίζεται τους μετανάστες είναι απολύτως απαράδεκτος».

Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/evropi/symvoylio-tis-eyropis-na-stamatisoyn-ta-vasana-ton-anthropon-sta-synora-polonias-leykorosias/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00