Αρχική » Συγκέντρωση κατοίκων κατά του έργου Φωτοβολταϊκών στο Φράγμα Πηνειού

Συγκέντρωση κατοίκων κατά του έργου Φωτοβολταϊκών στο Φράγμα Πηνειού

από Άκης Χουζούρης

Την αντίθεσή τους στην επένδυση με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου εξέφρασαν χθες σε μια ανοιχτή και ειρηνική συγκέντρωση δεκάδες πολίτες, που βρέθηκαν στον πυργίσκο του φράγματος Πηνειού, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν οποιουδήποτε είδους παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους με σκοπό το κέρδος λίγων και πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί, προκειμένου να προλάβουν το έργο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δόθηκε βήμα αρχικά σε πολίτες, εν συνεχεία στους παρόντες προέδρους κοινοτήτων, που επηρεάζονται άμεσα από το έργο αυτό και τέλος σε ανθρώπους της «πολιτικής σκηνής» που έδωσαν το “παρών”. Κοινή συνιστώσα να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου, εις βάρος των ζωών των κατοίκων, ενώ παράλληλα ήταν έκδηλη και η ενόχλησή τους, για το γεγονός, πως καμία λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή από τους αρμόδιους φορείς, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/sygkentrosi-katoikon-kata-toy-ergoy-fotovoltaikon-sto-fragma-pineioy/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00