Αρχική » Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης

από Maria Petroutsa

Ο Δήμαρχος Πύργου πρόσφερε δύο κρεβάτια μεταφοράς ασθενών

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Πύργου και της νέας διοίκησης του Νοσοκομείου, με παρονομαστή τις κοινές προσπάθειες για την στελέχωσή του και την βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς όφελος των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης (19/10) το νέο διοικητή του Γ.Ν. Πύργου Σπύρο Πολίτη και την διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Αναστασία Βασιλείου, για να προσφέρει δύο κρεβάτια μεταφοράς ασθενών και να συζητήσουν όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο.

Η προσφορά των κρεβατιών αποτελούν συνέχεια της δωρεάς του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας BEFON, Γιάννη Μπότσα, η οποία δραστηριοποιείται και στον Πύργο. Η αγαστή σχέση που έχει να αναπτύξει ο επιχειρηματίας με τον Δήμο Πύργου, χάρη και στην προσωπική συμβολή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραστέργιου έχει απτά αποτελέσματα. Καθώς έχει προηγηθεί δωρεά πέντε αναπηρικών αμαξιδίων για το Νοσοκομείο τον περασμένο Ιούλιο και πρόσφατα προσφορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε νευραλγικές δομές και συλλόγους. Στην διαδικασία της παραλαβής παρευρέθηκε και η άμισθη σύμβουλος δημάρχου Έβελυν Καρακίτσου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας με τον Δήμαρχο Πύργου να δηλώνει: «Υποδεχόμαστε σήμερα τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Πολίτη, ο οποίος έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό και μια πολύ καλή κοινωνική μαρτυρία από την κοινωνία της Πάτρας. Εκτιμώ ότι είναι μια θετική εξέλιξη για τα πάρα πολλά σωρευμένα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο, τα οποία δεν λύνονται με όρους εσωτερικής διοίκησης. Χρειάζεται καθοριστική παρέμβαση της πολιτείας, γι’ αυτό που διεκδικούμε τώρα, να υπαχθεί το Νοσοκομείο στην Άγονη ζώνη Τύπου Α».

Προσφορά με κάθε μέσο

Αναφορικά με την δωρεά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πύργου θεωρεί ότι η πιο δυνατή και χρήσιμη υπηρεσία στην περιοχή μας είναι το Νοσοκομείο. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, πάντα συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης αλλά και γενικότερα της εταιρικής ευθύνης που διακρίνει τον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με το δημόσιο, προσπαθούμε να διασφαλίζουμε όσο μπορούμε βοήθεια. Όπως κάναμε και σε όλη τη «διαδρομή»  του covid 19, με μάσκες, με αντισηπτικά, με μια σειρά άλλων αναλώσιμων υλικών που μέσω δωρεών προσφέραμε στο Νοσοκομείο. Έτσι συνεχίζουμε μια δωρεά που έχει ξεκινήσει από καιρό, αυτή τη φορά με δύο κρεβάτια μεταφοράς ασθενών, του κ. Μπότσα διευθύνοντα συμβούλου της  Befon ο οποίος είναι συμπατριώτης μας. Εκτιμώ ότι ειδικά τώρα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε τί κάνουμε για την κοινωνία και την πατρίδα μας, σε μια τέτοια δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνουμε όλοι».

Σπύρος Πολίτης: «Μπροστάρης ο Δήμος Πύργου στα ζητήματα του Νοσοκομείου»

Ο κ. Πολίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργο για την προσφορά, υπογραμμίζοντας την έναρξη μιας αγαστής συνεργασίας για την διεκδίκηση όλων των βασικών ζητημάτων του Νοσοκομείου. 

«Είναι ευτυχής η συγκυρία γιατί η πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο γίνεται με την αφορμή της συνέχισης της δωρεάς του κ. Μπότσα. Δεν έχει σημασία αν μια δωρεά είναι μικρή ή μεγάλη. Το μέγεθος μιας δωρεάς είναι κατ’ αρχάς τεράστιο ούτως ή άλλως. Μακάρι να συνεχιστούν τέτοιου είδους δράσεις για το Νοσοκομείο μας όσον αφορά στις υποδομές» δήλωσε ο κ. Πολίτης και συνέχισε: «Ο Δήμος Πύργου – κάτι που ήδη γνώριζα πριν έρθω στην πόλη – όχι μόνο είναι συμπαραστάτης αλλά μπροστάρης στην διεκδίκηση των ζητημάτων του Νοσοκομείου. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία γιατί το Νοσοκομείο χρειάζεται συμπαραστάτες. Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή με τον Δήμο Πύργου, και σαν Διοίκηση θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να δώσουμε τη δυνατότητα να αυξηθεί το προσωπικό, να στελεχωθεί, να έχουμε τους γιατρούς που λείπουν σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως στην Παθολογική Κλινική. Και αν ο τρόπος είναι αυτός που επισήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος θα το διεκδικήσουμε μαζί. Θα απευθυνθούμε ξανά στους φορείς. Και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αποδώσει, γιατί η αγωνία μας είναι ευρύτερου τύπου. Δεν αφορά μόνο τον Πύργο. Το ζήτημα της υποστελέχωσης είναι κάτι γενικότερο και ειδικά για την επαρχία. Εμείς θα είμαστε κοντά στους πολίτες της περιοχής και κοντά στο Νοσοκομείο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00