Αρχική » «Σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου το καλοκαίρι του 2025!»

«Σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου το καλοκαίρι του 2025!»

από Maria Petroutsa

Διαβεβαιώσεις του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών στον Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλο

-Θετικές εξελίξεις και για το τμήμα «Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα»

-Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του φράγματος Πηνειού

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να έχει εκτελεστεί το 50% του μεγάλου έργου κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και το αργότερο το καλοκαίρι του 2025 θα αποδοθεί σε χρήση ο δρόμος.

Αυτές τις διαβεβαιώσεις έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν για μεγάλα θέματα που αφορούν την Ηλεία και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν ικανοποιημένες από την πρόοδο των εργασιών, καθώς εντός του Απριλίου είχε ξεπεράσει συνολικά το 40% και σήμερα αγγίζει το 42%, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου οι πιστοποιήσεις είχαν ξεπεράσει τα 113 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η εξέλιξη του έργου προχωρά βάσει του σχεδιασμού και όλα δείχνουν ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Ο στόχος είναι εντός του καλοκαιριού του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου και το υπόλοιπο τμήμα έως το τέλος του έτους, ώστε το καλοκαίρι του 2025 να παραδοθεί ολοκληρωμένος ο δρόμος και λειτουργικός. Ταυτόχρονα υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν και οι προαιρέσεις του έργου.

Θετικές είναι οι εξελίξεις και για την πορεία των μελετών του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα». Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από τον παραχωρησιούχο και θα προχωρήσει και το επόμενο στάδιο που αφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

«Σαφώς είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εργασιών που αφορά στο νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου. Ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα και πολύ σύντομα θα μιλάμε για ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Φυσικά, παρακολουθούμε στενά και έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειες για να προχωρήσει και η κατασκευή του τμήματος ‘Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα’ και έχουμε και σε αυτή την περίπτωση θετικές εξελίξεις» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ασφάλεια και καλύτερη διαχείριση

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά την Ηλεία και συζητήθηκε η εξέλιξή του κατά την διάρκεια της συνάντησης, είναι η μελέτη συμπληρωματικών έργων για ανακαίνιση, προσβασιμότητα, ασφάλιση και ανάδειξη του φράγματος Πηνειού και έργα ταμίευσης και ύδρευσης του Δήμου Ωλένης Ηλείας, καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση, προεκτιμώμενης αμοιβής  8.610.434,72 ευρώ με ΦΠΑ.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι το φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία αποτελεί σημαντικό έργο για την ύδρευση και τη γεωργική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

Και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία εξελίσσεται ικανοποιητικά και όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του φράγματος, δίνοντας πνοή στην τοπική κοινωνία και οικονομία, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την καλύτερη διαχείριση του νερού.

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε μακρά συζήτηση με το  κ. Σταϊκούρα και για άλλα μεγάλα έργα υποδομής στην Ηλεία, για τα οποία θα υπάρξουν νεότερα το προσεχές διάστημα και συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία, συμβάλλοντας και οι δύο πλευρές στην κατεύθυνση της υλοποίησής τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00