Αρχική » Σε εξέλιξη το έργο συντήρησης του Επαρχ. Οδικού Δικτύου της ΠΕ Ηλείας

Σε εξέλιξη το έργο συντήρησης του Επαρχ. Οδικού Δικτύου της ΠΕ Ηλείας

από Maria Petroutsa

   Τις εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στον άξονα Καρούτες – Λάνθι– Χειμαδιό, παρακολούθησε από κοντά σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος την Τ.Κ Λανθίου.

   Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και άρσης της επικινδυνότηταςσε 38 βασικούς οδικούς άξονες, και στους επτά δήμους της Ηλείας, το οποίο «…επιλύει χρόνια προβλήματα και ικανοποιεί δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, δημιουργεί συνθήκες οδικής ασφάλειας σε πολυσύχναστους δρόμους του επαρχιακού οδικού δικτύου, και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών, τα οποία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της  Περιφερειακής Αρχής» επισημαίνει ο κ.Γιαννόπουλος.

   Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Γιάννη Χριστοδουλόπουλο για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αυτό το διάστημα εκτελούνται στον οδικό άξονα από Καρούτες – Λάνθι – Αρβανίτη – Χαριά – Σόπι – Χειμαδιό. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί και διανοίξεις ερεισμάτων και τάφρων όπου ήταν αναγκαίο, και στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται εργασίες τμηματικών ασφαλτοστρώσεων σε συνολικό μήκος 4,5 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσει διαγράμμιση στα τμήματα αυτά, καθώς επίσης τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης όπου απαιτείται.

  Αντίστοιχες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα επαρχιακά οδικά τμήματα – που περιλαμβάνονται στην ίδια εργολαβία – στα γεωγραφικά όρια των δήμων Πύργου και Ήλιδας. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο κ.Γιαννόπουλος με τον Υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας για το εν λόγω έργο, πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμός για την εκτέλεση εργασιών και σε άλλους οδικούς άξονες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηλείας, με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη να ζητά την εκτέλεσή τους με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό στους πολίτες και επισκέπτες της Π.Ε. Ηλείας για τις μετακινήσεις τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00