Αρχική » Πύργος: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Αικατερίνης Σκυλλάκου «Σεβντάβα, η μελωδία της σιωπής»

Πύργος: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Αικατερίνης Σκυλλάκου «Σεβντάβα, η μελωδία της σιωπής»

από Άκης Χουζούρης

Ένα ταξίδι στον κόσμο των τσιγγάνων

Ανάμεσα σε μύθους, στίχους τραγουδιών και πραγματικές ιστορίες ταξίδεψε στον ξεχωριστό κόσμο των τσιγγάνων, το κοινό που είχε την ευκαιρία να παραρευθεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ηλείας εκπαιδευτικού Αικατερίνης Σκυλλάκου «Σεβντάβα, η μελωδία της σιωπής». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, την Δευτέρα 26/9 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, η οποία συνεχάρη την συγγραφέα για το έργο της και μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο φιλόλογος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ενώ αποσπάσματα διάβασε η δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου. Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά με βιολί ο πατέρας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος-εφημέριος στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου και καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού-με μελωδίες και τραγούδια εναρμονισμένα στο περιεχόμενο του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μπερδεύοντας αρμονικά μύθους αλλά και προσωπικές εμπειρίες η συγγραφέας παραδίδει ένα εξαίρετο μυθιστόρημα με το οποίο «εμβαθύνει» στον κόσμο, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ζωή των τσιγγάνων.

Με κεντρική ηρωϊδα μια δασκάλα, την Σουκάρ που ζει έναν μεγάλο πλατωνικό έρωτα με έναν 17χρονο τσιγγάνο που ποτέ όμως δεν ολοκληρώνεται!

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της η Αικατερίνη Σκυλλάκου παραθέτει ένα απόσπασμα από το βιβλίο Gypsy Τσαμαν Λαλ που γράφει:

“Οι Τσιγγάνοι είναι ένα σύμβολο των φιλοδοξιών μας και δεν το γνωρίζουμε. Μας δείχνουν τη θέληση για ελευθερία, την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, τη δυνατή επιθυμία για αλλαγή και ταξίδια. Ο Τσιγγάνος είναι ο ταξιδιώτης που οι ποιητές και οι λάτρεις του ανέμου εξυμνούν. Αυτός κάνει ό,τι εμείς ονειρευόμαστε. Το να προσπαθείς να περιορίσεις και να υποτάξεις τους Τσιγγάνους είναι σαν να πολεμάς ενάντια στο ένστικτο, σαν να προσπαθείς να αποκόψεις την ανθρωπότητα από την πιο αυθεντική κινητήρια δύναμή της…».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00