Αρχική » Πύργος: Με επιτυχία η δωρεάν εξέταση νεφρικής λειτουργίας

Πύργος: Με επιτυχία η δωρεάν εξέταση νεφρικής λειτουργίας

από Maria Petroutsa

Πύργος: Με επιτυχία η δωρεάν εξέταση νεφρικής λειτουργίας

Δεκάδες δημότες του Πύργου ανταποκρίθηκαν και επωφελήθηκαν της δωρεάν δράσης μέτρησης και αξιολόγησης της νεφρικής λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε από το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Πύργου και με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Κατά την διάρκεια της δράσης δόθηκε η ευκαιρία συγκεκριμένα σε ογδόντα ένα συμπολίτες μας να ελέγξουν δωρεάν την νεφρική τους λειτουργία.
Την ικανοποίησή του για την αρτιότητα της οργάνωσης της συνολικής διαδικασίας εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Γιάννης Αργυρόπουλος, ενώ για την καλή διεξαγωγή φρόντισε στο χώρο ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής.
Όπως έχει δηλώσει για τη δράση ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η χρόνια Νεφρική νόσος είναι μια ύπουλη πάθηση, ενώ ο αριθμός των ασθενών αυξάνει επικίνδυνα κάθε χρόνο. Στον Δήμο Πύργου υλοποιούμε κάθε προληπτικό πρόγραμμα υγείας, μέσω την ΚΕΠ, δίνοντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας για δωρεάν εξετάσεις. Η πρόληψη είναι η μισή θεραπεία!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00