Αρχική » Πρωτοβουλία ενημέρωσης απο τον Δήμο Πύργου και το γραφείο εθελοντισμού για τις υποχρεώσεις οδηγών και πεζών όταν διασχίζουν τους δρόμους

Πρωτοβουλία ενημέρωσης απο τον Δήμο Πύργου και το γραφείο εθελοντισμού για τις υποχρεώσεις οδηγών και πεζών όταν διασχίζουν τους δρόμους

από Maria Petroutsa

Διαβαίνω με ασφάλεια

Ο Δήμος Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία της πόλης θα πραγματοποιήσουν δράση ευαισθητοποίησης οδηγών και πεζών στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. με σύνθημα «Διαβαίνω με Ασφάλεια».

Η δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου και ώρα 11:00, σε 3 διαβάσεις της πόλης και έχει ως κύριο στόχο την βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών απέναντι στους πεζούς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορία (ΚΟΚ).

Κύριος στόχος είναι να γίνει βίωμα η υποχρεωτική στάση των οδηγών όλων των οχημάτων στις διαβάσεις όταν περνούν πεζοί ή άτομα ΑΜΕΑ.

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Πύργου θα μοιράσουν  φυλλάδια στους οδηγούς δικύκλων και αυτοκινήτων προκειμένου να τους ενημερώσουν                     για το ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους όταν οδηγούν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νομού.                                                                        Ακολούθως τα παιδιά θα διανείμουν  ενημερωτικό υλικό  και στους πεζούς  όπου θα αναφέρονται τα δικαιώματα που έχουν αλλά και οι υποχρεώσεις που έχουν  όταν διασχίζουν το δρόμο.

Οι διαβάσεις που θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι:

1η Μανωλοπούλου και Πατρών (έμπροσθεν περιπτέρου).

2η Ρήγα Φεραίου (Αγ.Βαρβαρα).

3η Ολυμπίων (έμπροσθεν Φαρμακείου Κοζύρη).

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και του Γραφείου Εθελοντισμού γίνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00