Αρχική » Προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας από τον Δήμο Πύργου

Προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας από τον Δήμο Πύργου

από Maria Petroutsa

                                                       

Ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την αντιπυρική περίοδο 2024 και σύμφωνα  με την 20/23 πυροσβεστική διάταξη, προς  αποτροπή  του κίνδυνου πρόκλησης  πυρκαγιάς  ή ταχείας  επέκτασης  αυτής,  οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών  και λοιπών  ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων  ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών υποχρεούνται μέχρι και την 30 Απριλίου 2024 να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.   Υποχρέωση των ανωτέρω είναι και η  συντήρηση  καθ΄ όλη  την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μάιου έως την 31η Οκτωβρίου.

 Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

 α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

 β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

 ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών οδηγεί στην επιβολή προστίμου 0,50€ /τ.μ, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200)€ .                                                    

 Οι ιδιοκτήτες κατοικιών  και πάσης φύσεως κτισμάτων  υποχρεούνται σε προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης σε ακτίνα τουλάχιστον 10μ. από το όριο της ιδιοκτησίας τους.

 Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών καθώς η πυροπροστασία αφορά  στην ασφάλειά τους, την προστασία της περιουσίας τους και του  περιβάλλοντος.                                                                                

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00