Αρχική » Προκλητική εμφάνιση του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου στην Αμαλιάδα

Προκλητική εμφάνιση του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου στην Αμαλιάδα

από Άκης Χουζούρης

Πολίτες της ΉΛΙΔΑς,

Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022 στο αμφιθέατρο του καταργημένου από την Κυβέρνηση ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, εκδηλώθηκε η ποιο κυνική κακόγουστη Κυβερνητική παράσταση , από τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο , με την παρουσίαση ενός δήθεν κυβερνητικού ενδιαφέροντος για το μέλλον της Αγροτικής Οικονομίας του Νομού.

Εμπνεύστηκαν προβάλλοντας ένα ασαφές ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την επαγγελματική κατάρτιση των αγροτών 5 ετούς διάρκειας και χωρίς πόρους.

Η εμβληματική αναγκαιότητα για την κατάρτιση των αγροτών στο να μαθαίνουν να κλαδεύουν τις ελιές , ισχυρίστηκε ο Κος Συρίγος θα μεταμορφώσουν τους αγρότες σε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ !!!!!!!!.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι οι συμπράττοντες ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΛΑΔΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ και ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, έχουν ως εμπνευσμένη ηγεσία τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου ΠΑΤΡΩΝ Κος Μπούρα και τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο .

Γνωστοί και οι δυό στον Ηλειακό λαό γιατί από κοινού διέγραψαν την Ηλεία από το Πανεπιστημιακό χάρτη.

Κυνικός όμως υπήρξε ο Κος Συρίγος στην τοποθέτησή του ότι ορθά κατάργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αμαλιάδας ως μη βιώσιμο , υποστηρίζοντας ταυτόχρονα θερμά από κοινού με τον Περιφερειάρχη ότι ο Ηλειακός κάμπος είναι ο παραγωγικότερος στην Ελλάδα .

Για τις εγκαταστάσεις του καταργημένου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αμαλιάδας, ο Κος Συρίγος πρόβλεψε την αναγέννηση τους με την σχεδιαζόμενη κατάρτιση των αγροτών στο ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.

Απευθυνόμενος προκλητικά στους Αμαλιαδίτες για το καλό τους εξηγεί με θράσος ότι το μέλλον δεν περνά μέσα από το Πανεπιστήμιο στην Αμαλιάδα, αλλά από την εκπαίδευση μετά λύκειο.

Ταυτόχρονα ανακοινώνοντας στην συνάντηση με τους φοιτητές ως δώρο την έκδοση εντός διμήνου Προεδρικού Διατάγματος για συγχώνευση και μεταφορά του Πανεπιστημιακού Γεωπονικού Τμήματος Αμαλιάδας στο Μεσολόγγι, απορρίπτοντας το αίτημα των φοιτητών που του ζητούσαν να παραμείνει έως το πτυχίο τους στην Αμαλιάδα.

Εδώ είναι σαφές ότι η Κυβερνητική εξαγγελία είναι κενού περιεχομένου και εφαρμογής γιατί σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της Ηλείας για να αποφύγει η Κυβέρνηση την λαϊκή καταδίκη της στις επερχόμενες εθνικές εκλογές .

Για αυτό όμως πού είναι εκτεθειμένο το Κυβερνητικό ύφος εξουσίας των διοργανωτών είναι όταν επιχειρήθηκε βίαια από τον

Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών , την Διοικήτρια του Καταργημένου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αμαλιάδας και τον επιστρατευμένο ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ της συνοδείας Συρίγου , ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ , την ενοχλητική φοιτήτρια

κατ’ αυτούς που ζητούσε τον λόγο για να απευθύνει ερωτήσεις στον Κο Συρίγο .

Δυστυχώς όλα αυτά διαδραματίστηκαν παρόντος του ΑΦΩΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ο οποίος δηλώνει θερμός υποστηρικτής των Κυβερνητικών εξαγγελιών.

Το αίτημα της Ηλείας παραμένει αταλάντευτο για επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Υπάρχει όμως πλήρη επίγνωση ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο από μια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΝΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00