Αρχική » Ποιον κοροϊδεύουν; Πού πιστεύουν οτι απευθύνονται;

Σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Πάμε για το δεύτερο μήνα από την επίσκεψη Γκάγκα και ακόμα να δούμε “ανοικτή” τη νέα πτέρυγα. Ενώ μας υποσχέθηκαν για χιλιοστή φορά, τουλάχιστον να ανοίξει η νέα πτέρυγα έτσι ώστε να μεταφερθούν οι Υγειονομικές υποηρεσίες από το παλιό ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και να ενεργοποιηθούν το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα που αγόρασα το Καλοκαίρι του 2019 και ο εξοπλισμός του χειρουργικού, είδαμε και νερά από βροχή σε τοπικό site.

Καλά δεν ξέρει ο κ. Χριστόπουλος οτι βρέχει και πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να μην εισρέουν βρόχινα νερά στους νέους χώρους; Δεν γνωρίζουν εκεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, οτι η νέα πτέρυγα είναι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και πρέπει άμεσα να μεταφερθούν τα Ιατρεία και τα εργαστήρια; Ή είναι τελικά και αυτοί στο κόλπο της καθυστέρησης; Γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω το είπε η Γκάγκα για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Ούτε Νέα πτέρυγα, ούτε χειρουργεία, ούτε γιατροί, ούτε το προσωπικό της Αμαλιάδας να επιστρέψει πίσω στην οργανική της θέση. Μας περνούν για άλλη μία φορά πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Σαν τους ιθαγενείς στην Αμερική μας δίνουν καθρεφτάκια και χάντρες. Μας εμπαίζουν και προσωπικά νιώθω οτι με κοροϊδεύουν εδώ και πολύ καιρό.

Πού είναι οι Βουλευτές του Νομού; Γιατί είναι σιωπηλοί και δεν παρεμβαίνουν; Πού είναι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης που μοιράζει υποσχέσεις σαν ένας πολιτικάντης της γειτονιάς; Ποιοί ενημέρωσαν και τι ακριβώς την Αναπληρώτρια Υπουργό; Αυτοί που είναι εχθροί του τόπου και ειδικά του Νοσοκομείου Αμαλιάδας; Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο μετά την επίσκεψη της Αν. Υπουργού κ. Γκάγκα και των τοπικών θεσμικών εκπροσώπων του Νομού, με τα λίγα ελληνικά που κατέχω αποκόμισα οτι βασική προτεραιότητα της Αν. Υπουργού Υγείας, είναι το Νοσοκομείο του Πύργου. Κύρια με την πρόσληψη Ιατρικού προσωπικού το δε Νοσοκομείο Αμαλιάδας, να δικαιολογεί την παρουσία του, με το να κάνει προσωρινά και καμιά συνταγογράφηση. Σίγουρα σ’ αυτό συνέβαλαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους που δεν γνωρίζω.

Πού είναι οι υποσχέσεις σας 3 χρόνια τώρα σε έναν λαό που υποφέρει και σε έναν άνθρωπο που δώρισε και δωρίζει συνεχώς χρήματα και εξοπλισμό; Ποιες κλινικές θα λειτουργήσουν και πότε; Που είναι η Παθολογική, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική; Δεν έχει χειρουργούς ο Πύργος; Πού πήγαν οι Χειρουργοί του Πύργου; Έπρεπε να πάρουν με εντολή αναγκαστικής μετακίνησης τον τελευταίο Χειρουργό του Νοσοκομείου που έχει απομείνει στην Αμαλιάδα; Και θα πάρει πάλι προσωπικό από την Αμαλιάδα; Τι γίνεται στον Πύργο; Το σκάνε οι υπάλληλοι του Πύργου και μαζεύουν από τα γύρω νοσοκομεία όλο το προσωπικό; Γίνεται πουθενά σε άλλο νομό της χώρας αυτό το πράγμα; Πολλά Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, έχουν περισσότερους Γιατρούς από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Και αυτό που υποσχέθηκαν; Το ελάχιστο; Να ανοίξει τουλάχιστον η νέα πτέρυγα; Ακόμα τίποτα ουσιαστικό.

Θα περιμένω ακόμα λίγο, μέχρι να επιστρέψω στην Ελλάδα, αμέσως μετά την αδελφοποίηση του Δ. Ήλιδας με το Tarpon Springs στην Φλόριντα. Έχω αποφασίσει να το πάω μέχρι το τέρμα. Δεν υποχωρώ. Και να ξέρετε, όλα τα παρακολουθώ και όλα τα διαβάζω. Με έχουν πληγώσει πολύ, ειδικά αυτοί που έχουν θέσεις και θα μπορούσαν με μία τους εντολή, να δουλέψει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Και φυσικά ευθύνη έχουν και αυτοί που φωτογραφίζονται μαζί τους, δίνουν υποσχέσεις και τελικά αποδεικνύεται οτι είναι ψεύτες και υποκριτές.

Δεν ζητώ να δωρίσουν χρήματα. Δεν έχω αυταπάτες οτι πολλοί απ’ αυτούς έχουν μπει στα κοινά και στην πολιτική για να κερδίσουν χρήματα. Είμαι πεπεισμένος οτι έπρεπε να πάρω 10 σπίτια σε 10 φτωχές οικογένειες και να μην χαλάω τα χρήματά μου σε μηχανήματα που κάθονται. Και θα είχαν ωφεληθεί 10 οικογένειες πατριωτών μου και αυτοί οι άνθρωποι θα μνημόνευαν την οικογένειά μου για πάντα. Σήμερα 3 χρόνια μετά τις μεγάλες μου δωρεές, αισθάνομαι απογοήτευση και “άδειασμα”, μην πω κάτι ακόμα χειρότερο. Και γώ και ο σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και πολλοί συμπατριώτες μου συνεχίζουν τον αγώνα παρά τις απογοητεύσεις να παραμείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, νοσοκομείο, όχι στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα.

Λυπάμαι όμως που κάποιοι για το καλό του Νομού αρκούνται μόνο σε αυτά και και κυρίως οτι αποδέχονται το άλλοτε Νοσοκομείο Αμαλιάδας να μετατραπεί σε κέντρο Υγείας. Εγώ προσωπικά θα εξακολουθήσω να βοηθάω με όποιο τρόπο εγώ ξέρω και μπορώ. Και είμαι σίγουρος οτι ο νομός Ηλείας χρειάζεται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ως Νοσοκομείο.

Ανδρέας Παπαδάκος

Πρόεδρος Σ.ΦΙ.Ν.Α.

Αν. Δήμαρχος Δ. Ήλιδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00