Αρχική » Ποδηλατοβόλτα με χαμόγελα στην Αρχαία Ολυμπία

Ποδηλατοβόλτα με χαμόγελα στην Αρχαία Ολυμπία

από Maria Petroutsa


-Έγινε το Σάββατο 6 Μαΐου στα πλαίσια της δράσης «Kidical Mass»
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση «Kidical Mass» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.


Περισσότεροι από πενήντα ποδηλάτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία παιδιά, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική ποδηλατοβόλτα με ασφάλεια και ανεμελιά, καλύπτοντας διαδρομή 2 χιλιομέτρων με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ και τερματισμό στο Δημαρχείο της πόλης. Το Kidical Mass είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ανθρώπων με κοινό όραμα όλα τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να ποδηλατούν με ασφάλεια όπου κι αν διαμένουν. Βασικός στόχος του είναι η προώθηση δράσεων που αφορούν την ποδηλατοκίνηση, τη μικροκινητικότητα και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για ασφαλή οδήγηση εντός του αστικού και περιαστικού ιστού.
Πέρα όμως από τη βιώσιμη κινητικότητα, το ποδήλατο αφήνει πάνω απ΄ όλα ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά! Τα παιδιά, και όχι μόνο, κατανοούν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και χτίζουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες.
Παρόντες στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φώτης Κωσταριάς και η υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Ελένη Μπούσδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00