Αρχική σελίδα ΕιδήσειςHot Παρέλαση Ομογένειας 2023 – Νέα Υόρκη: Με ελληνικές σημαίες και Εύζωνες γέμισε η 5η λεωφόρος στο Μανχάταν

Παρέλαση Ομογένειας 2023 – Νέα Υόρκη: Με ελληνικές σημαίες και Εύζωνες γέμισε η 5η λεωφόρος στο Μανχάταν

από Maria Petroutsa

Παρέλαση Ομογένειας 2023 – Νέα Υόρκη: Τιμήθηκαν τα 202 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μανχάταν η μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες πάντως δεν φάνηκαν ικανές να κάμψουν το φρόνημα των Ομογενών και η 5η λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό και γέμισε γαλανόλευκα χρώματα. Τα χαμόγελα και η καλή διάθεση δεν έλειψαν σε αυτή την ημέρα-σύμβολο για όλο τον Ελληνισμό. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας δεν τελειώνει, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο μήνυμα που απηύθυνε κατά την Τελετή Έπαρσης της Σημαίας της Ελλάδας και της Κύπρου στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην. Αναφερόμενος στην τιμητική παρουσία των Ευζώνων, ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι «η εμφάνισή τους σήμερα θυμίζει τους Αθάνατους Ήρωες του 1821».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Παρασκευή τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δημοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνημα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Τόσο στην παρέλαση όσο και στην εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν για την έπαρση της ελληνικής σημαίας συμμετείχαν ομογενειακά σχολεία, τα οποία παρουσίασαν και ελληνικούς χορούς. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης. Κοινή συνισταμένη στα μηνύματα όλων των ομιλητών ήταν το μήνυμα ενότητας που στέλνει η επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αλλά και η συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Δείτε το βίντεο του Εθνικού Κύρηκα Νέας Υόρκης:

https://www.facebook.com/watch/?v=1587104438460095

Πηγή: https://www.alphafreepress.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00