Αρχική » Ο ποταμός Αλφειός από τον μύθο στο σήμερα

Ο ποταμός Αλφειός από τον μύθο στο σήμερα

από Maria Petroutsa
                     


-Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας στο Δημαρχείο
Με κεντρικό θέμα τον ποταμό Αλφειό και την πολλαπλών ωφελημάτων επίδρασή του στην περιοχή, οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.
Ήταν μια συνάντηση που εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σχολείου. Ο κ. Γεωργιόπουλος υποδέχθηκε με χαρά τους τριάντα περίπου μαθητές και τους μίλησε για τον Αλφειό και τη σημασία που είχε τόσο για τους αρχαίους Έλληνες όσο και για τους σύγχρονους. Εστίασε αρχικά στον αρχαίο Ελληνικό μύθο, που θέλει τον Αλφειό να ερωτεύεται παράφορα τη νύμφη Αρέθουσα ενώ αναφέρθηκε ακολούθως και στη σημερινή πραγματικότητα, με τη συμβολή του Αλφειού στην τοπική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Γεωργία Ζαφειροπούλου και Αγγελική Αθανασοπούλου. Τα παιδιά, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, έκαναν ερωτήσεις σχετικές με την προστασία και ανάδειξη του ποταμού Αλφειού αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, με τον κ. Γεωργιόπουλο να απαντά πρόθυμα σε κάθε απορία τους.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου και ο εκπρόσωπος του Δικτύου Σχολείων Αλφειού κ. Αλέξης Σοφιανόπουλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στις 30 Μαΐου θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η 2η περιβαλλοντική συνάντηση Σχολείων του Δικτύου, με την αιγίδα του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00