Αρχική » Ο διεθνούς φήμης Έλληνας χορογράφος και χορευτής Γιάννης Μανταφούνης μαζί με τον Γιάννη Αντωνίου συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις χορού στην Αμαλιάδα

From Scratch” & “Extra Vaganzzza, στον Πολυχώρο Πολιτισμού 1η Μαίου 2022, και ώρα 9,00μ.μ. με δωρεάν είσοδο για το κοινό

                        
Ο Δήμος Ήλιδας με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Νίκου Κοροβέση, συνεχίζοντας τις καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις χορού φιλοξενεί με δύο σύγχρονα έργα χορού, τους καταξιωμένους έλληνες χορογράφους/ χορευτές Ιωάννη Μανταφούνη και Γιάννη Αντωνίου με τίτλο “From Scratch” & “Extra Vaganzzza, στον Πολυχώρο Πολιτισμού 1η Μαίου 2022 . Πρόκειται για τη συνέχεια της δράσης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο με τη συμμετοχή νέων που ασχολούνται με το χορό στην Αμαλιάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Για μια ακόμη φορά το κοινό της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να αλληλεπιδράσει σε μια διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού και σε μία σειρά σεμιναρίων, που θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας. Οι νέοι χορευτές της ευρύτερης περιοχής θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονες χορευτικές πρακτικές και θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστούν με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους.
Οι πρωτοπόροι σύγχρονοι δημιουργοί, Ιωάννης Μανταφούνης και Γιάννης Αντωνίου, με κλασική παιδεία, συνεργάζονται σε μια δυναμική, βιωματική παραγωγή, που απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού και κορυφώνεται μέσα από έναν ουσιώδη διάλογο σε μια εκρηκτική δημιουργία. Θα ζήσουμε όλα τα στάδια της δημιουργίας From Scratch (από το μηδέν) μέχρι το Extra Vaganzzza (φαντασμαγορικό θέαμα)!
Το έργο From Scratch (από το μηδέν) είναι μια επικοινωνιακή παράσταση που αλληλεπιδρά με το κοινό με χιουμοριστικό τρόπο προκειμένου να μοιραστεί τη γνώση της χορογραφίας σε μορφή ζωντανής παράστασης. Η αγάπη για τον χορό και τη χορογραφία είναι η βάση της τέχνης μας και της ζωής κάθε χορευτή. Στο From Scratch ο αγαπητός χορευτής και χορογράφος Ιωάννης Μανταφούνης μοιράζεται με το κοινό ανέκδοτα και λεπτομέρειες της δημιουργικής διαδικασίας.

Χορογράφος του έργου: Ιωάννης Μανταφούνης

Ερμηνεύουν: Ιωάννης Μανταφούνης

Το Extra Vaganzzza εμπνέεται από τον κόσμο της μπαρόκ μουσικής για τη δημιουργία ενός χορευτικού συνόλου, φόρο τιμής στην έννοια της αντίστιξης. Η μπαρόκ μουσική, που φημίζεται για τη συνθετική της ελευθερία, ενδυναμώνει τον ερμηνευτή, ενισχύει τη δυναμική της ομάδας και αποτελεί το έδαφος για πειραματισμούς και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο πολλά σώματα μπορούν να προσαρμοστούν μεταξύ τους πάνω στη σκηνή. Οι χορευτές θα γίνουν χορογράφοι και συνδημιουργοί για να αναπτύξουν μια βαθιά σύνδεση με κάθε κίνηση και κάθε δραματουργική πτυχή της αφήγησης. Σε συνδυασμό με την ταραχώδη αίσθηση της μπαρόκ μουσικής σύνθεσης αυτό το χορευτικό έργο θα είναι ένα πυροτέχνημα δυναμικού χορού! Χορογράφος του έργου: Ιωάννης Μανταφούνης
Επεξεργασία χορογραφίας: Γιάννης Αντωνίου
Ερμηνεύουν: Εμμανουέλλα Αλεξανδρινάκη, Ιωάννα Λουπέτη, Κωνσταντίνα Βέρου, Εβίνη Παντελάκη και Γιάννης Αντωνίου.

Σε αυτή τη πρωτοποριακή καλλιτεχνική δράση είναι σημαντική η συμβολή του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου και της επιχείρησης AUTOPARTS.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν θέση καθημερινά στην υποδοχή του Θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και στο τηλέφωνο 26220 24431 (ώρες 10,00-14,00 και 17,00-21,00).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00