Αρχική » Ο Δήμος Πύργου χρηματοδοτείται με 153.000 ευρώ για νέες επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

Ο Δήμος Πύργου χρηματοδοτείται με 153.000 ευρώ για νέες επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

από Maria Petroutsa

Με το επιπλέον ποσό των 153.300 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Πύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Την απόφαση για την «Κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόσους έτους 2023 συνολικού ποσού ύψους 30 εκ. ευρώ στους Δήμους της Χώρας για την επισκευή και συντήρηση σχολικών τους κτιρίων» υπέγραψε την προηγούμενη Πέμπτη (18/5) ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Η κατανομή του συνολικού ποσού έγινε με κριτήρια τον αριθμό των
τμημάτων των σχολείων με συντελεστή βαρύτητας 30%, τον αριθμό των μαθητών με συντελεστή βαρύτητας 70% και ελάχιστο ποσό κατανομής ύψους 3.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021.

  • Ήδη, όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Δήμος Πύργου και το Τμήμα Παιδείας, έχει εκτελέσει ανάλογες εργασίες σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου, είτε με τεχνικά έργα-όπου απαιτούνται- είτε με ολοκληρωμένες εργολαβίες, καθιστώντας σειρά σχολικών κτιρίων πιο λειτουργικά και ασφαλή για τη σχολική κοινότητα. Κάτι που θα συνεχιστεί, καθώς η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα διατεθεί εξ’ ολοκλήρου σε εργασίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00