Αρχική σελίδα ΕιδήσειςΗλειακά Νέα ”Ο Δήμος Ήλιδας θα συνεχίζει να συμβάλλει στο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας” – Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον Ισίδωρο Κούβελο

”Ο Δήμος Ήλιδας θα συνεχίζει να συμβάλλει στο «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας” – Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον Ισίδωρο Κούβελο

από Maria Petroutsa

Ο Δήμος Ήλιδας -δια μέσω του Δημάρχου του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλο- συμμετείχε στην μεγάλη εκδήλωση των εγκαινίων της εικαστικής έκθεσης «Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», η οποία πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ως παράλληλη εκδήλωση του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024, τον οποίο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η «Συμπολιτεία Ολυμπίας».

Ο Δήμαρχος Ήλιδας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη του Δήμου προς τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας», που ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία από την ίδρυσή της πριν από περίπου 10 χρόνια.

«Ο φετινός Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας ήταν άκρως επιτυχημένος, προσελκύοντας εφέτος περισσότερους δρομείς και καταρρίπτοντας όλα τα μέχρι σήμερα ρεκόρ συμμετοχής. Έτσι εκατοντάδες άτομα από όλον τον πλανήτη, έζησαν για λίγο ως αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, διανύοντας της διαδρομή που έκανε ο Κόροιβος ή ο Διαγόρας, από την Ήλιδα τη γενέτειρα και διοργανώτρια πόλη – κράτος των Ολυμπιακών Αγώνων, έως τον ιερό τόπο τέλεσης της Ολυμπίας. Η Συμπολιτεία Ολυμπίας δείχνει ότι τα πανανθρώπινα ιδεώδη του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας που γέννησε η γη της Ήλιδας, έχουν άμεση σχέση με τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κύριος Χριστοδουλοπουλος.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ανάγκη να επικρατήσουν οι ολυμπιακές αξίες, δίνοντας έμφαση στην ευγενή άμιλλα, η οποία μπορεί να επηρεάσει προς το θετικότερο την κοινωνία μας και κυρίως τη νεολαία μας.

Κατά την φετινές βραβεύσεις, ο Δήμαρχος Ήλιδας είχε τη χαρά και την τιμή να παραδώσει το ειδικό βραβείο στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο, τόσο για τη βοήθεια που προσφέρει στη Συμπολιτεία Ολυμπίας, όσο και για τη συμβολή του στο Παγκόσμιο Ολυμπιακό Κίνημα.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της εκδήλωσης να συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία της ΔΟΑ με το Δήμο Ήλιδας. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00